mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Šaljivec britanskemu ministru Johnsonu: Upam, da me Putin ne bo zastrupil z novičokom

Deli na:
Šaljivec britanskemu ministru Johnsonu: Upam, da me Putin ne bo zastrupil z novičokom

Boris Johnson - Foto: Profimedia

Ruska spletna zabavljača, poznana kot Vovan in Lexus, sta si tokrat privoščila britanskega zunanjega ministra Borisa Johnsona. V telefonskem pogovoru sta se Britancu namreč predstavila kot novi armenski premier Nikol Pašinjan in od njega želela nasvet glede srečanja z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Rusa Aleksej Stoljarov in Vladimir Kuznetsov, ki se na spletu predstavljata kot Vovan in Lexus, sta očitno uspela pretentati Johnsona. Ta je namreč klicatelju, ki se je izdajal za Pašinjana, v 18-minutnem telefonskem pogovoru najprej čestital za zmago na volitvah, ki so bile 8. maja, poroča nemška tiskovna agencija AFP.

Klicatelj z lažno identiteto je nato Johnsonu povedal, da se bo prihodnji teden v ruskem Sočiju sestal s Putinom. "Upam, da me ne bo zastrupil z novičokom," je dodal, s čimer je namignil na nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčerko, ki sta bila v začetku marca v britanskem Salisburyju tarča napada s tem živčnim strupom.

Britanski zunanji minister se je najprej odzval s smehom, nato pa dejal: "Premier, mislim, da je zelo pomembno, da ne sprožimo nove hladne vojne." Dodal je še, da je bil napad na Skripala "grozna napaka".

Ko je Johnson spoznal, da je bil žrtev potegavščine, je dejal, da je "njuno vedenje na splošno zelo, zelo moteče in slabo za Rusijo". "Če imam sporočilo za Putina, se to glasi, da ne želimo hladne vojne, temveč želimo spremembo vedenja Rusije," je dodal.