feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Magazin

Mok in Wada Rusijo tepeta s sankcijami, evropska plavalna zveza pa ji podeljuje tekmovanja

Deli na:
Mok in Wada Rusijo tepeta s sankcijami, evropska plavalna zveza pa ji podeljuje tekmovanja

Foto: wscdoha2014

Evropska plavalna zveza (Len) je včerajv Glasgowu sklenila, da bo Kazan gostil evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih leta 2021, leta 2024 pa letno prvenstvo v plavanju, skokih v vodo, sinhronem in daljinskem plavanju. Len je prvenstvo dala Rusiji kljub nasprotnim priporočilom Mednarodnega olimpijskega komiteja in Svetovne protidopinške agencije.

"Veseli smo, da bo obe tekmovanji gostil Kazan, ki je v zadnjih letih postal dom vodnih športov, kjer športnikom nudijo najvišje standarde," so pri Len povzeli predsednika Paola Barellija.

"Kazan je v zadnjih letih gostil vrsto največjih plavalnih tekmovanj, tudi svetovno prvenstvo v plavanju in vodnih športih 2015, letos pa mladinsko evropsko prvenstvo, ki sta izstopali v vseh pogledih. V Kazanu imajo odlične pogoje in izkušeno organizacijsko ekip. Ne moremo si želeti več," še pravijo pri Len.

Za ta korak so se pri Evropski plavalni zvezi odločili prav včeraj, ko je Mednarodni olimpijski komite v Lozani na srečanju z vodilnimi funkcionarji olimpijskih in športnih zvez pozval k najhujšim možnim sankcijam za Rusijo, ki ji očitajo manipuliranje z dopinškimi podatki.

Mok je na ta način sledil priporočilom Svetovne protidopinške agencije, med priporočili pa je tudi zahteva, naj mednarodne krovne športne zveze Rusiji ne zaupajo izvedbe mednarodnih tekmovanj na najvišji ravni.Wada bo pomembno zasedanje svojega izvršnega odbora, ki je bil sprva načrtovan 9. decembra v Parizu, izpeljala prav v Lozani. Na tem zasedanju bodo znane dokončne sankcije za Rusijo zaradi manipulacije podatkov o dopinških testih.

Posebna komisija Wade je zaradi neupoštevanja dopinških pravil že predlagala, da se ruskim športnikom tudi v naslednjih štirih letih prepove nastope na mednarodnih tekmovanjih.

Preiskovalci Wade sumijo, da je prejšnje vodstvo laboratorija v Moskvi prirejalo laboratorijske podatke in na ta način skušalo zakriti dopinške primere, ki jih je podpirala Rusija.

Rusija je zaradi sistematične uporabe dopinga kazen doletela že pred lanskimi zimskimi olimpijskimi igrami, njeni športniki in športnice so lahko v južnokorejskem Pjongčangu nastopali zgolj pod olimpijsko zastavo.

loading...
Loading...