favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Romi zmanjkalo časa za še en čudež, Liverpool je v finalu Lige prvakov

Deli na:
Romi zmanjkalo časa za še en čudež, Liverpool je v finalu Lige prvakov

Foto: Reuters

Nogometaši Liverpoola so drugi finalisti nogometne lige prvakov. Na povratni polfinalni tekmi so v Rimu izgubili proti Romi z 2:4, na prvi tekmi pa so zmagali s 5:2. V finalu bodo 26. maja igrali proti madridskemu Realu, ki je izločil Bayern s skupnim izidom 4:3.

* Olimpijski stadion, gledalcev 70.000, sodniki: Skomina, Praprotnik, Vukan, Jug, Vinčić in Klančnik (vsi Slovenija).
* Strelci: 0:1 Mane (9.), 1:1 Lovren (15.), 1:2 Wijnaldum (25.), 2:2 Džeko (52.), 3:2 Nainggolan (87.), 4:2 Nainggolan (90./11 m).
* Roma: Alisson, Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov, Pellegrini (od 53. Ünder), de Rossi (od 70. Gonalons), Nainggolan, Schick, El Shaarawy (od 75. Antonucci), Džeko.
* Liverpool: Karius, Robertson, Lovren, van Dijk, Alexander-Arnold (od 90. Clyne), Henderson, Milner, Wijnaldum, Firmino (od 87. Solanke), Mane (od 83. Klavan), Salah.
* Rumeni kartoni: Florenzi, Manolas; Lovren, Robertson, Solanke.
* Rdeči karton: /.

Liverpool se je prebil v svoj prvi finale lige prvakov po 15 letih. V desetem polfinalu se jim je še osmič uspelo prebiti na finalni obračun v Kijev. Prednost s prve tekme je dajala vtis, da bo to več kot dovolj za mirno uvrstitev v finale, a na koncu so navijači rdečih kar malce trepetali.

Navijači Rome so slovo svojih nogometašev pospremili z aplavzom, ne nazadnje so štirikrat zadeli, sodnik Damir Skomina pa bi jim moral dosoditi še eno enajstmetrovko, a so Italijani ostali brez nje in finala.


Prvi polčas je spet ponudil precej razburljivo predstavo, ki pa je šla bolj na roke Liverpoolu. Ta je zapravil kar nekaj lepih priložnosti, dve denimo Sadio Mane v 16. in 25. minuti, eno pa Mohamed Salah v 14., a že v deveti minuti je prav Mane izkoristil prvo Liverpoolovo.

Radja Nainggolan je na sredini igrišča izgubil žogo, Mane pa je po protinapadu zadel za 1:0. Roma, ki je prvič zagrozila s strelom Alessandra Florenzija s 30 metrov, je izenačila v 15. minuti po bizarnem avtogolu. Dejan Lovren je poskušal izbijati žogo, a v glavo zadel soigralca Jamesa Milnerja, od kogar se je odbila v gol.

Deset minut pozneje je Georginio Wijnaldum Liverpoolu spet priigral vodstvo, potem ko je iz bližine v mrežo z glavo poslal odbito žogo. V 35. minuti je bila blizu novega zadetka tudi Roma, a je Stephan El Shaarawy zadel le vratnico.

Slednji je v 52. minuti sprožil strel malce z leve strani kazenskega prostora, Liverpoolov vratar je žogo odbil, a le do Edina Džeka, ki je zadel za 2:2. V 60. minuti je proti vratom sprožil Cengiz Ünder, a je bil Loris Karius na mestu, dve minuti pozneje bi morala Roma dobiti enajstmetrovko po igranju z roko gostujočega nogometaša (praktično je preprečil zadetek), a slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino tega niso opazili.

Malce zatem je do strela iz bližine prišel Džeko, a zgrešil cilj, v 69. minuti pa so po daljšem času streljali tudi pri Liverpoolu, toda strel Firmina ni bil posebej nevaren. Zato pa je bil nevarnejši in uspešnejši Nainggolan v 87. minuti, ko je sprožil od daleč, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo za 3:2.

V tretji minuti sodniškega dodatka je Ragnar Klavan v kazenskem prostoru igral z roko, nakar je sledila najstrožja kazen, to je zanesljivo izvedel Nainggolan in postavil končni izid.