Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Domžalski izlet v London se je klavrno končal

Deli na:
Domžalski izlet v London se je klavrno končal

Foto: Getty Images

Nogometaši Domžal so na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo izgubili proti West Hamu Unitedu z 0:3 (0:2). Prva tekma se je pred tednom dni v Ljubljani končala z 2:1 v korist izbrancev Luke Elsnerja. V 4. krog so napredovali Angleži.

* Olimpijski stadion v Londonu, gledalcev 54.000, sodniki: Fautrel, Gringore in Pacelli (vsi Francija).
* Strelci: 1:0 Kouyate (8.), 2:0 Kouyate (25.), 3:0 Feghouli (81.).
* West Ham: Randolph, Reid, Nordtveit, Feghouli (od 87. Quina), Kouyate (od 79. Obiang), Carroll (od 90. Fletcher), E. Valencia, Noble, Byram, Antonio, Oxford.
* Domžale: Maraval, Brachi, Horić, Črnic, Horvat (od 62. Husmani), Dobrovoljc, Balkovec, Majer (od 77. Juninho), Alvir, Morel, Mance (od 68. Bratanovič).
* Rumeni kartoni: Antonio, Feghouli, Valencia; Črnic, Balkovec, Horić.
* Rdeč karton: /.

Domžalčani so na prvi tekmi presenetili tekmece z Otoka in zmagali z 2:1. V domžalskem taboru so bili pred gostovanjem odločni, da pokažejo, da niso le kratkoročno presenečenje in so v London odpotovali z željo po napredovanju.

Nocojšnja tekma je bila za Londončane še kako pomembna, saj so lovili zaostanek s prve tekme, ob tem pa so odigrali sploh prvo tekmo na olimpijskem stadionu. Ta jim bo ostala v lepem spominu, saj so prišli do lepe zmage in napredovali v končnico kvalifikacij.

West Ham je takoj pokazal, da želi čim prej vsaj izničiti zaostanek iz Stožic. Pritisk so domači kronali v osmi minuti, ko je nekaj nezbranosti v domžalski obrambi po podaji Sama Byrama z leve strani izkoristil Cheikhou Kouyate. Pet minut kasneje je do strela prišel še Enner Valenica, a Axel Maraval je ubranil.

Nato so Domžalčani strnili vrste in vzpostavili ravnotežje, vendar si resne priložnosti za zaključni strel niso pripravili, kar so na drugi strani igrišča kaznovali Londončani. Z desne strani je podal Michail Antonio, Andy Carroll je dobil skok in spustil žogo do Kouyateja, ta pa je izkoristil novo nezbranost domžalske obrambe in zadel za 2:0.

V 31. minuti so gosti le prišli do strela, Lucas Horvat pa je meril mimo gola. Dve minuti kasneje je z lobom poizkusil Antonio Mance, Darren Randolph je bil zbran. V 38. minuti je bilo spet zelo vroče pred golom Maravala. Antonio in Kouyate sta drvela proti njegovem golu, prvi je podal klubskemu kolegu, v zadnjem trenutku pa je pred Kouyatejem odbil eden ob domžalskih branilcev. Domači so nato iz kota prišli do nove priložnosti. Skok je dobil Kouyate, Maraval je ubranil, nato pa se je žoga odbijala od noge do noge, prišla do Valencie, ki pa je žogo zelo slabo zadel.

V 44. minuti je Antonio zaključil z desne strani, ko je prav tako zamujala gostujoča obramba, vendar je Maraval žogo odbil v kot.

Domžale so drugi del začele bolj pogumno, vendar sta strela Marka Alvirja in Matica Črnica končala v rokah Randolpha, na drugi strani pa je Valencia meril previsoko.

Najlepšo priložnost za znižanje izida je v 69. minuti zapravil Črnic, ki si je lepo pripravil prostor za strel in tudi dobro udaril po žogi, vendar se je izkazal Randolph. Gosti so še naprej poizkušali popraviti vtis in priti do gola, ki bi jim prinesel vsaj podaljšek, vendar so bili Randolph ali pa njegovi kolegi vselej na pravem mestu.

Tudi domači so še naprej prihajali do strelov, tretjič pa so žogo v gol pospravili v 81. minuti, ko je podajo Marka Nobla izkoristil Sofiane Feghouli in premagal ne najbolj zanesljivega Maravala.