favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Olimpija na koncu za gol prekratka

Deli na:
Olimpija na koncu za gol prekratka

Foto: Bobo

Nogometaši ljubljanske Olimpije so na povratni tekmi 2. predkroga lige prvakov v Žilini premagali Trenčin s 3:2 (2:2), a se kljub temu poslovili od tekmovanja. Prvo tekmo v Stožicah so Slovaki dobili s 4:3. Trenčin se bo v naslednjem krogu meril z varšavsko Legio.

* Stadion MŠK Žilina, sodniki: Capela, Soares in Oliveira (vsi Portugalska).
* Strelci: 1:0 Janga (13.), 2:0 Bero (20.), 2:1 Kelhar (41.), 2:2 Eleke (45.), 2:3 Klinar (79.).
* Trenčin: Šemrinec, Skovajsa, Kleščik, Šulek, Madu, Bero, Holubek, Rabiu (od 90. Vieira), Kalu, Janga (od 85. Udeh), Bala (od 74. Diks).
* Olimpija: Šeliga, Bajrić, Zarifović, Kelhar, Klinar, Matić, Kirm (od 81. Krefl), Zajc, Alves (od 65. Wobay), Eleke, Velikonja.
* Rumeni kartoni: Skovajsa; Bajrić, Kirm, Klinar.
* Rdeči karton: /.

Slovenski prvaki so dvoboj s Slovaki končali z neodločenih 6:6, toda več zadetkov so v gosteh dosegli igralci Trenčina in napredovali. Olimpija se je tudi tokrat hitro znašla v visokem zaostanku, a se vrnila s tremi goli, za kaj več od častnega slovesa pa je eden zmanjkal.

Čeprav tokrat niso prejeli štirih zadetkov, pa so bili Ljubljančani tudi na Slovaškem že zgodaj v prvem polčasu v visokem zaostanku in - zdelo se je - tudi praktično brez možnosti za napredovanje. Trenčin je namreč tudi tokrat začel silovito, povedel v 13. minuti prek Rangela Jange, prednost pa podvojil v 20. minuti, ko je po podaji z leve strani iz bližine z nogo zadel Matuš Bero.

Slovaki so tudi že pred tem in zatem imeli še nekaj lepih priložnosti, zadeli tudi okvir vrat, medtem ko so bili zeleno-beli prvič nevarni v 34. minuti, ko je po lepi podaji Mihe Zajca do strela v kazenskem prostoru prišel Etien Velikonja, izkazal pa se je Igor Šemrinec.

V končnici polčasa pa se je upanje vrnilo v vrste zeleno-belih. V 41. minuti so slovenski prvaki znižali zaostanek, ko je po kotu z glavo zadel Dejan Kelhar za 1:2, skupno pa 4:6, v 45. minuti pa je po protinapadu Blessing Eleke izid izenačil na 2:2 in napovedal zanimiv drugi polčas.

Ta se je tudi uresničil. Čeprav so imeli večino časa Slovaki pobudo in lepše priložnosti, pa je Denis Klinar v 79. minuti po podaji Andraža Kirma z leve strani Olimpijo povedel v vodstvo. Ljubljančanom je tako le še zadetek manjkal do uvrstitve v 3. predkrog. Toda do tega ni prišlo, Velikonja je imel v tretji minuti sodniškega dodatka sicer še eno priložnost, a je njegov strel z desne strani obranil domači vratar.