mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Domžalskih sanj o Evropski ligi je konec

Deli na:
Domžalskih sanj o Evropski ligi je konec

Foto: Martin Metelko

Nogometaši Domžal so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo na gostovanju na Švedskem z 2:3 (2:2) izgubili proti švedskemu Malmöju. Prva tekma v domžalskem športnem parku se je končala z 2:2, tako da so se v nadaljevanje tekmovanja uvrstili Švedi.

* New Stadium Malmö, gledalcev 12.348, sodniki: Delerue, Debart in Jeanne (vsi Francija).
* Strelci: 0:1 Nicholson (12.), 1:1 Lewicki (20.), 2:1 Rosenberg (32.), 2:2 Karič (45.), 3:2 Bengtsson (83.).
* Malmö: Meličarek, Safari, Rieks, Lewicki, Bachirou, Rosenberg, Christiansen, Bengtsson, Antonsson (od 87. Guillermo), L. Nielsen (od 46. Larsson), Berget (od 87. Brorsson).
* Domžale: Sorčan, Klemenčič, Ibričić, Mujan (od 59. Vuk), Sikošek (od 84. Podlogar), Käit, Ćorluka (od 87. Ilić), Karič, Nicholson, Dobrovoljc, Gnezda Čerin.
* Rumeni kartoni: Bengtsson; Gnezda Čerin, Ibričić.
* Rdeč karton: /.

Domžalčani se za letos poslavljajo od evropske lige. Proti skupaj z AIK Solno vodilni ekipi švedske lige in lanskemu udeležencu 1/16 finala evropske lige, kjer je izpadla proti Chelseaju, so sicer hrabro borili, imeli svoje priložnosti, a je na koncu poleg nekaj boljših posredovanj obrambe zmanjkalo tudi nekaj sreče.

Domžalski trener Simon Rožman je opozarjal na začetni pritisk švedske ekipe, ki naj bi bil njen zaščitni znak na domačem igrišču. "Treba bo zdržati prvih 20 minut in ne prejeti gola," je napovedoval, očitno pa je svoje varovance na začetek tekme tudi dobro pripravil.

Gosti so takoj pokazali, da so na Švedsko prišli po zmago, na sredini igrišča so zagospodarili, tako da od uvodne ofenzive Švedov ni bilo nič. Še več, Slovenci so bili nevarnejši, svojo premoč pa kronali v 12. minuti, ko je po izjemni podaji Adama Gnezde Čerina in neposrečenem posredovanju vratarja Dušana Meličareka gol dosegel Shamar Nicholson.



A veselje Domžalčanov ni dolgo trajalo. Že osem minut pozneje so domači izenačili, ko se je v kazenskem prostoru odlično znašel Oscar Lewicki, ki je z močnim strelom poslal žogo pod prečko.

V domžalsko obrambo, ki ima že od začetka sezone kar nekaj težav, saj ekipa prejema veliko golov, se je spet prikradla negotovost, posledica tega sta bili dve priložnosti, ki ju Švedi v 25. in 27. minuti niso izkoristili. Zato pa so bili natančnejši v 32. minuti, ko je napako storil Josip Čorluka, Soeren Rieks je žogo poslal pred vrata, kjer se je dobro znašel Markus Rosenberg.

Toda gosti se niso predali, pred odhodom na odmor je bil izid takšen kot na prvi tekmi v Domžalah. Glavna akterja izenačenja v sodnikovem podaljšku sta bila Sven Karič in Gregor Sikošek, ki sta na levi strani izvedla dvojno podajo, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Amirja Kariča je prodrl v kazenski prostor in z močnim strelom premagal domačega vratarja.

Tudi drugi del je postregel z dinamično igro ter nevarnimi akcijami na obeh straneh, pri domačih je bil kar nekajkrat nevaren Anders Bleg Christiansen, a žogi ni našel poti do mreže, v 62. minuti je na drugi strani z glavo poskušal Nicholson, toda žoga je zletela mimo desne vratnice. V 65. minuti je bil za malo nenatančen Rosenberg, že v naslednji minuti bi lahko natančneje streljal tudi Gnezda Čerin, ki je imel priložnost tudi dve minuti pozneje, takrat mu je veselje preprečil vratar.

Odločitev o zmagovalcu je prišla v 83. minuti, ko je bil po kotu v kazenskem prostoru najvišji Rasmus Bengtsson, njegov strel z glavo je končal za hrbtom vratarja Grege Sorčana.

Do konce tekme so gostitelji igro umirili, napadi Domžalčanov so bili jalovi, tako da do spremembe izida ni prišlo.