alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

jesen-koledarska-foto Svet24.si

Čudovit začetek koledarske jeseni

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

ceferin Ekipa

Čeferin razkril, kako je zadovoljen z novo LP, ...

Irena-Kohont Njena.si

Poslovila se je pevka, znana po pesmi 'Bil je tako...

roglic Ekipa

Roglič popoldne v boj za svoje drugo odličje, ...

Magazin

Roglič lovi medaljo na svetovnem prvenstvu

Deli na:
Roglič lovi medaljo na svetovnem prvenstvu

Primož Roglič je pred sedmimi leti na Norveškem že osvojil srebrno odličje v vožnji na čas. - Foto: Kolesarska zveza Slovenije

Kolesarski as Primož Roglič bo edini slovenski predstavnik v vožnji na čas na svetovnem prvenstvu v Zürichu. Od 16.31, ko se bo pognal s startne rampe, ga čaka 46,1 km dolga "ura resnice", v kateri bo kljub malenkostni utrujenosti skušal dati maksimum, kot je povedal po sobotnem ogledu trase.

Če bo to dovolj za kolajno, bo to drugo odličje za Slovenijo v tej disciplini, potem ko je prav Zasavec pred sedmimi leti osvojil srebro v norveškem Bergnu.

Tokrat sicer ne bo med glavnimi favoriti, vendar bo v širšem krogu tistih, ki lahko posežejo po kolajnah.

Naslov bo branil tudi tokrat prvi kandidat za zlato kolajno Belgijec Remco Evenepoel, ki bo startal tri minute za Rogličem. Vmes bo preizkušnjo začel lanski podprvak in dvakratni svetovni prvak v letih 2020 in 2021 Italijan Filippo Ganna.

Med izpostavljenimi imeni sta tudi lani tretjeuvrščeni na SP v Glasgowu Britanec Joshua Tarling, veliko pa od domače trase pričakuje tudi Stefan Küng, ki je dobil zadnjo vožnjo na čas na španski Vuelti. To je v skupnem seštevku dobil Roglič. Tu sta še Američan Brandon McNulty in nedavni evropski prvak Italijan Edoardo Affini ter še nekateri drugi.



"Prihajam z Vuelte, počutim se še malce utrujeno, ampak bomo videli, Jutri je nov dan, za vse je isto, vsi startamo z ničle. Vedno je to, vsaj zame, poseben izziv, da v kakršnikoli situaciji si, kljub temu res poskušaš iztisniti iz sebe maksimum. To je nekaj, kar bom iskal," je 34-letni Kisovčan povedal po ogledu trase.

Ta je sicer večinoma ravninska z nekaj krajšimi klanci po polovici preizkušnje. Skupaj bodo morali kolesarji premagati 413 višinskih metrov.

Še pred moško preizkušnjo, ki se bo začela ob 14.52, bodo na vrsti članice, in sicer ob 11.51. Med njimi bosta tudi dve Slovenki, Eugenia Bujak in Urška Žigart.

Bujak bo s startne rampe krenila pol minute čez 12.09, Žigart pa ob 12.44. Zadnja bo 29,9 km dolgo preizkušnjo z nekaj več kot 300 višinskimi metri začela prva favoritinja in branilka naslova Američanka Chloe Dygert.