Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Robert Kranjec šiva drese za Prevca in kolege

Deli na:
Robert Kranjec šiva drese za Prevca in kolege

Foto: Jurij Kodrun

Nekdanji slovenski skakalni as Robert Kranjec, ki je marca v Planici končal bogato skakalno kariero, bo odslej pri Smučarski zvezi Slovenije skrbel za izdelavo skakalnih dresov in vse drugo, kar spada k temu pomembnemu delu opreme. Veliko časa bo poslej preživel ob šivalnem stroju, za katerega je, tako kot za dolge polete, potrebna spretnost.

"Na pobudo smučarske zveze in trenerjev sem se odločil, da bom pomagal A-ekipi v smučarskih skokih in skrbel, da vsakemu posamezniku prilagodim dres in kroj, da mu to služi na skakalnici. Med kariero sem vedno sam zase poskusil razvijati kroj ali kombinezon, da bi mi pristajal, da bom lahko daleč letel, in na podlagi tega, teh mojih izkušenj, bom zdaj poskusil to prenesti na vse fante," je za TV Slovenija povedal rekorder po številu poletov čez 200 metrov, ki se je tekmovalno upokojil ob koncu pretekle sezone.

Njegova skrb je tudi, da slovenska reprezentanca pridobi najboljše blago in ne bo zaostajala za konkurenco. "Na kakšne pomembne tekme bom šel, večinoma pa se bo tukaj vse pripravilo na milimeter natančno, da bodo šli fantje sproščeno na tekmo, kar bo pa tam popravkov, bodo malenkostni," je dodal Kranjec. Do zdaj je bil izdelovalec dresov za slovenske orle Francoz Fred Zoz, ki pa je dobil boljšo ponudbo v tujini.

Sedemintridesetletni Kranjec, sedemkratni zmagovalec tekem za svetovni pokal, je letos končal dve desetletji dolgo bogato kariero, v kateri je osvojil dva mala kristalna globusa v seštevku poletov, olimpijski bron, brona z ekipne tekme nordijskega svetovnega prvenstva in prvenstva v poletih, leta 2012 pa je v Vikersundu postal svetovni prvak v poletih.