ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bodo sramotni dogodki v Planici po Zajcu in Bertonclju odnesli še Ljuba Jasniča?

Deli na:
Bodo sramotni dogodki v Planici po Zajcu in Bertonclju odnesli še Ljuba Jasniča?

Ljubo Jasnič - Foto: Bobo

Predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in kombinacijo Ljubo Jasnič je za TV Slovenija dejal, da so možnosti, da Gorazd Bertoncelj ostane na položaju glavnega trenerja skakalne reprezentance, minimalne. Izključeno ni niti, da bo odstopil Jasnič, če bo strokovni svet podal nezaupnico njegovemu delu.

Tako Timi Zajc, ki je bil izključen iz ekipe za SP v Planici, kot Bertoncelj, ki je sam sprejel to odločitev, sta zapustila mehurček. Dvajsetletnik iz Hramš se je že oglasil v pogovoru za TV Slovenija, v njem pa dejal, da se je vse skupaj kuhalo že dlje časa in da so skakalci v reprezentanci na začetku pomladi naslovili pismo na odgovorne v želji po spremembah.

Do nekaj pogovorov je sicer prišlo, kot je povedal vodja panoge smučarskih skokov Gorazd Pogorelčnik, vsega pa niso mogli rešiti. Težave so se vlekle, eden od očitkov Zajca pa je bil tudi ta, da mu, ker ni bil zadovoljen z strokovnim delom v reprezentanci, niso pustili treningov v samostojni ekipi.

"Prišlo je do zaključka, da se to pri nas ne da in da to ni mogoče. Bil sem neumen, oprali so mi možgane, veliko so me prepričevali. Zdaj vidim, da so mi delali veliko škodo. To sem dal ven, upam, da se bo kaj spremenilo. Sam sem z njimi zgodbo končal, zato bom to skušal zdaj rešiti prek odvetnikov," je za TV Slovenija dejal Zajc.



Jasnič je v studiu slovenske javne televizije v Planici sporočil, da je ob očitnih težavah znotraj reprezentance treba očistiti obe plati medalje. Žal mu je le, da so zato akterji izbrali prav planiški dogodek. Razpravljal pa je tudi o prihodnosti trenerja Bertonclja.

"Možnosti, da nadaljuje delo, so zelo majhne, minimalne. Moram gledati na to, da je sezona še pred vrati, prihaja novoletna turneja, svetovno prvenstvo ... Kolikor sva se pogovarjala z Gorazdom, bo prespal, premislil, odločitev pa bo padla naslednji teden. V ponedeljek se sestane strokovni svet, naredili bomo analizo, kaj je bilo narobe in potem bomo prišli do odločitve," je dejal Jasnič.

Izključen ni niti Jasničev odstop, saj je pripravljen prevzeti odgovornost. "Kot človek, ki vodi zbor in odbor, bom prevzel odgovornost. Sem v položaju, da mi jo je najtežje prevzeti, saj vem, koliko naporov je treba, da sestaviš tak mozaik, kot smo ga v smučarskih skokih sestavili mi. Bomo videli, kaj bodo rekli naši organi. Če bo dana nezaupnica tudi meni, bom odstopil," je sklenil Jasnič.