profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Danes odločitev o zmagovalcu 68. novoletne turneje

Deli na:
Danes odločitev o zmagovalcu 68. novoletne turneje

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Z današnjo zadnjo tekmo se bo v avstrijskem Bischofshofnu končala tradicionalna skakalna novoletna turneja. Za zmago se bosta najverjetneje borila Poljak Dawid Kubacki in Norvežan Marius Lindvik, blizu sta še Nemec Karl Geiger in lanski zmagovalec Japonec Ryoyu Kobayashi. Na tekmi bo nastopilo pet Slovencev, prva serija se bo začela ob 17.15.

Po treh od štirih postaj novoletne turneje je v najboljšem položaju Kubacki, ki ima 830,7 točke, zmagovalec dveh tekem Lindvik pa jih je zbral 821,6. Na spodrsljaj tekmecev pa bosta čakala še Geiger (817,4 točke) in Kobayashi (817).

Slovenci niso v ospredju skupnega seštevka turneje, računajo pa na dobro zadnjo tekmo. Nanjo se je v nedeljskih kvalifikacijah uvrstila peterica, najboljši je bil Peter Prevc s sedmim dosežkom.

Peter Prevc se bo v dvoboju na izpadanje v prvi seriji pomeril z domačinom Markusom Schiffnerjem. Domen Prevc, 20. v kvalifikacijah, je za tekmeca dobil Japonca Keichija Sata. Anže Lanišek je bil v kvalifikacijah 23., njegov izzivalec bo Švicar Killian Peier, Timi Zajc pa 25., njegov izzivalec bo Poljak Piotr Žyla. Najtežja naloga pa čaka Ceneta Prevca, 38. v kvalifikacijah, ki se bo v pomeril s Kubackim. Brez tekme je z 51. mestom kvalifikacij ostal Anže Semenič.

Po tekmi v Innsbrucku je v seštevku turneje od Slovencev najvišje Domen Prevc na osmem mestu, Peter Prevc je 11., Lanišek 14., Zajc 19. in Cene Prevc 55.