Revija Reporter
Magazin

Razkrito: tako bo videti hotel na Brdu po prenovi za predsednikovanje EU (FOTO)

B. K.
3 1.440

13. apr. 2021 16:44 Osveženo: 16:52 / 13. 4. 2021

Deli na:

Zunanjost hotela Elegans po prenovi

Brdo pri Kranju

Na Brdu pri Kranju, najpomembnejšem protokolarnem območju v Sloveniji, se bliža h koncu prenova Elegans hotela Brdo, nekdanjega propadajočega Hotela Brdo. Ob bližajočem predsedovanju Slovenije EU bo namenjen nastanitvi prvih protokolarnih gostov. V njem bosta na 300 kvadratnih metrih tudi dva predsedniška apartmaja.

Za prenovljeni hotel je bilo izbrano novo ime, Elegans hotel Brdo. Ime je dobil po kačjem pastorju Ischnura Elegans-Modri kresničar, enemu izmed naravnih posebnosti Posestva Brda. Kačji pastirji, kot pojasnjujejo v JGZ Brdo, tudi odraz čistega okolja, naravnani na odličnost in popolnost, prav tako simbolizirajo nove možnosti razvoja.

Elegans hotel Brdo bo sodoben, odličen superior štiri zvezdnični vrhunski hotel z vrhunsko opremo, kot je lani, preden se je začela prenova, napovedal v. d. direktorja JGZ Brdo Marjan Hribar. Po celoviti prenovi, ko so od prejšnjega hotela praktično ostale le nosilne stene, bo hotel pridobil 33 novih sob ter dva predsedniška apartmaja v najvišjem nadstropju.

Predsedniški apartman v prenovljenem hotelu Elegans

Brdo pri Kranju

Za vsa predvidena dela bo porabljeno osem milijonov evrov, kar je bistveno manj kot po prvi načrtovani prenovi pod nekdanjo vlado, ko naj bi hotel prenavljali za 42 do celo 48 milijonov evrov (skupaj z DDV), za povrhu bi bila prenovitvena dela potisnjena krepko v čas predsedovanja Slovenije EU.

Hotel ob začetku prenove januarja letos

Biserka Karneža

Zdaj se zdi, da bo cilj prenove, kljub temu, da je še lani novembra visela v zraku pritožba na razpis enega od ponudnikov, uresničen do predsedovanja. Tako bodo v njem lahko prenočili prvi protokolarni gosti, hotel pa bo seveda, tako kot že poprej, namenjen še drugim gostom, zlasti poslovnim in športnikom.