Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Razglasili bodo Prešernove nagrajence

Deli na:
Razglasili bodo Prešernove nagrajence

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Predsednica upravnega odbora Prešernovega sklada Ira Ratej in njegovi člani bodo danes ob 11. uri v SNG Opera in balet Ljubljana razglasili letošnje prejemnike Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada. Najvišja priznanja Republike Slovenije za dosežke na področju umetnosti bodo nagrajencem izročili 7. februarja.

Prešernovo nagrado prejmejo ustvarjalci, ki so z vrhunskimi umetniškimi dosežki ali življenjskim opusom trajno obogatili slovensko kulturno zakladnico, nagrado Prešernovega sklada pa prejmejo ustvarjalci za pomembne umetniške dosežke, ki so bili javnosti predstavljeni v zadnjih treh letih pred podelitvijo in pomenijo obogatitev slovenske kulturne zakladnice, so zapisali na ministrstvu za kulturo.

Lani sta Prešernovi nagradi za življenjsko delo prejeli kostumografka in scenografka Bjanka Adžić Ursulov ter režiser Filip Robar Dorin, nagrajenci Prešernovega sklada pa so bili zborovska dirigentka Martina Batič, skladatelj Tomaž Svete, igralka Maruša Majer, animator Dušan Kastelic, pesnik Jure Jakob ter arhitekta Aljoša Dekleva in Tina Gregorič Dekleva.

Nagrade bodo tradicionalno podelili na prireditvi, ki praviloma poteka 7. februarja, dan pred državnim kulturnim praznikom, posvečenemu pesniku Francetu Prešernu.