900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Rastoder o ponudbi za prevzem Olimpije: Na tak način bi lahko jaz kupil Barcelono

Deli na:
Rastoder o ponudbi za prevzem Olimpije: Na tak način bi lahko jaz kupil Barcelono

Foto: Bobo

Prvi mož nogometnega kluba Olimpija Ljubljana, Izet Rastoder, je včeraj za STA potrdil pisanje nekaterih medijev, da je dobil ponudbo Milana Mandarića za prevzem kluba v višini treh milijonov evrov. Ponudbo in plačilne pogoje je označil za nesprejemljive.

Kot pravi Rastoder, ki dokumenta ni skrival, ne gre za ponudbo, kjer bi dejansko prejel tri milijone evrov, ampak za tri obroke, med katerimi se eden navezuje tudi na prodajo igralcev. Prevzem ne zagotavlja obstanka Olimpije na zdajšnji ravni, saj je del plačila vezan prav na prodajo igralcev, zato takšne ponudbe sploh ne more sprejeti.

"Na ta način lahko dam ponudbo za Barcelono. Plačam določen znesek, potem pa prodam nogometaše in poplačam razliko," je bil neposreden Rastoder, ki pravi, da v klubu s prodajo igralcev lahko zaslužijo sami. V ospredju je seveda kakovostna ekipa.

Jasno je, da Mandarić osebno s klubom ne bo upravljal in Rastoder, ki je Ljubljani vrnil ta obubožani kolektiv, meni, da klub na ta način skušajo prevzeti nekateri nekdanji slovenski reprezentanti.

Obenem ne gre spregledati, da je Mandarić pred leti že vlagal v kolektiv iz Kopra, kjer je klub sprva res saniral finančno stanje, ko pa je Mandarić odhajal, mu je Koper ostal dolžan 1,3 milijona evrov. Koprčani dolg, ta se je prepolovil, odplačujejo dolgoročno.