900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Prosinečki pravi, da bi lahko nasledil Katanca na čelu slovenske reprezentance

Deli na:
Prosinečki pravi, da bi lahko nasledil Katanca na čelu slovenske reprezentance

Foto: Reuters

Sloviti Robert Prosinečki, zvezdnik jugoslovanskega in hrvaškega nogometa, ki trenutno navdušuje kot selektor Bosne in Hercegovine, je za slovenski športni dnevnik Ekipa SN potrdil, da se je z vodstvom Nogometne zveze Slovenije po odhodu Srečka Katanca pogovarjal o morebitnem prevzemu slovenske izbrane vrste.

Na koncu so se odločili za Tomaža Kavčiča, ki je zaradi slabih predstav slovenske reprezentance v evropski ligi narodov, ta je na štirih tekmah dosegla le en gol ter iztržila eno točko, pod plazom hudih kritik športne javnosti, na spletnih forumih in v medijih pa se širijo pozivi k odstopu celotnega vodstva nogometne zveze, vključno s selektorjem.

Sol na odprto rano slovenskih navijačev je nasula še Ekipa SN, ki v današnji izdaji na zadnji strani prinaša kratek telefonski pogovor s slovitim Prosinečkim, ki je na klopi BiH v ligi narodov na treh tekmah zabeležil ravno toliko zmag. Veliki Žuti je potrdil, da spremlja tudi Slovenijo, vendar dela kolega na slovenski klopi ni želel ocenjevati: "Ne bi bilo pošteno, če nisem videl nobene tekme, poleg tega pa niti ne poznam razmer v slovenski reprezentanci. Škoda pa je, da Slovenija nima boljših rezultatov. Privoščil bi ji."

Prosinečki naj bi bil decembra lani med zelo resnimi kandidati za prvega moža slovenske ekipe, česar sam ne zanika. "Kaj naj vam zdaj rečem? Naj vam zdaj, ko sem selektor Bosne in Hercegovine, zatrjujem, da sem hotel biti selektor Slovenije. Ne, ne. Kar je bilo, je bilo in ta zgodba je zaključena. Večkrat sem že povedal, da sem bil v stikih z Nogometno zvezo Slovenije in da sem se pogovarjal s predsednikom zveze, a potem se nismo dogovorili za sodelovanje. Odločili so se tako, kot so se. Pogrevanje vsega skupaj zdaj nima nobenega smisla. Jaz imam svoje delo, ki ga opravljam na klopi reprezentance BiH, in tudi na slovenski zvezi imajo svoje delo," je dejal Prosinečki.


Slovenske novice pa v današnji izdaji napovedujejo, da "je bolj ko ne jasno, da bo sedanji selektor Tomaž Kavčič kmalu dobil naslednika na svojem položaju". Sedanji šef slovenske nogometne stroke bo bržčas vodil le še preostali novembrski tekmi v ligi narodov proti Norveški in Bolgariji, najpozneje z novim letom pa bo Slovenija dobila novega šefa na klopi, ugibajo Slovenske novice.

Za Slovenske novice je kandidat številka 1 za novega selektorja Matjaž Kek, ki je 6. oktobra končal svojo petinpolletno uspešno misijo pri hrvaškem prvoligašu Rijeki. Kek je bil slovenski selektor v obdobju od 2007 do 2011 in jo vodil tudi na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki.

Po naravi dogodkov pri odločanju za selektorja bi moral kot kandidat št. 2 na vrsto priti Darko Milanič, ki je ta čas trdno v sedlu Maribora. V medijskih krogih pa bi lahko zaokrožila še nekatera imena iz tujine, in sicer 73-letni zamejec iz Italije Edoardo Reja ter nekdanji hrvaški reprezentant in selektor Igor Štimac, ki je trenutno brez kluba, dodajajo Slovenske novice.

V NZS so po neuradnih podatkih Slovenskih novic že pred časom postavili zgornjo mejo - 350.000 evrov letne plače za selektorja. Kek je denimo po zgodovinskih dosežkih z Rijeko, s katero je bil hrvaški prvak, dvakratni pokalni in enkrat superpokalni prvak, s svojo plačo segel do pol milijona evrov letno.