pozar2.resized Svet24.si

FOTO: Velika hala je gorela kot bakla

IMG-1488434172d8b4131d30e792e08badfd-V Svet24.si

FOTO: Huda nesreča na gorenjski avtocesti: ...

marinka-pečjak Svet24.si

Pionirka novih jedi in okusov v slovenskih ...

miran mihelic-facebook2 Reporter.si

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od ...

božo-dimnik Necenzurirano

Vsa naključja Boža Dimnika #komentar

matej-zemljič Njena.si

Matej Zemljič že mesece trpi za posledicami ...

kubiak Ekipa24.si

Takole je Poljak skočil na URNAUTA! Poglejte si ...

Magazin

Primož Roglič se triumfalno vrača v Slovenijo: kolesarski navdušenci bodo drli na Brnik

Deli na:
Primož Roglič se triumfalno vrača v Slovenijo: kolesarski navdušenci bodo drli na Brnik

Po zlatem divjevodašu Benjaminu Savšku in srebrni judoistki Tini Trstenjak se bo danes v domovino vrnil tudi zlati kolesar Primož Roglič. Slovenskega junaka letošnjih poletnih olimpijskih iger v Tokiu bodo športni navdušenci lahko pozdravili na letališču Jožeta Pučnika, Rogličeva vrnitev je predvidena ob 11.40.

Enaintridesetletni Kisovčan je na sredini kronometrski preizkušnji pokoril vso konkurenco in v okolici kultne japonske gore Fudži poskrbel za 27. slovensko kolajno na poletnih olimpijskih igrah od osamosvojitve naprej in četrto na letošnjih igrah v deželi vzhajajočega sonca.

Pred Rogličem je zlato kolajno osvojil tudi kanuist Savšek, srebro judoistka Trstenjakova, Rogličev kolega Tadej Pogačar, v zadnjih dveh letih absolutni kralj najbolj prestižne večetapne preizkušnje na svetu po Franciji, pa je na izjemno zahtevni sobotni cestni dirki osvojil odličje bronastega leska.

Zasavec je po odstopu na letošnji francoski pentlji zavoljo padca na tretji etapi na četrtkovi olimpijski uri resnice pokazal pravo mojstrovino. Dvakratni zmagovalec dirke po Španiji v letih 2019 in 2020 na uvodni cestni preizkušnji na igrah ni bil kos najboljšim tekmecem na svetu, zato pa je v vožnji na čas zasenčil vse tekmece in drugouvrščenega Nizozemca Toma Dumoulina ter tretjeuvrščenega Avstralca Rohana Dennisa ugnal za več kot minuto.

Loading...