Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Prihaja muzikal o življenju in delu Boba Marleyja

Deli na:
Prihaja muzikal o življenju in delu Boba Marleyja

Foto: Arhiv Reporterja

Delo kar nekaj glasbenikov ali glasbenih skupin je bilo že predstavljeno v muzikalih. Tem se sedaj pridružuje legenda reggaeja Bob Marley. V gledališču Birmingham Repertory bo 10. marca 2017 premierno predstavljen One Love: The Bob Marley Musical, v katerem si želijo ustvarjalci predstaviti življenje in delo še danes priljubljenega reggaejaša.

Projekt je bil po poročanju britanskega BBC potrjen tudi s strani članov Marleyjeve družine. Hčer glasbene legende Cedella Marley je menila, da je Birmingham idealen kraj za britansko premiero takšnega projekta, saj ga zaznamuje mešanica kultur, prav tako pa je njen oče tam nastopil in očaral poslušalce. Dodala je, da se jim zdi predstavitev življenja in dela Boba Marleyja mlajšim generacijam preko glasbe odlična zamisel.

Režijo in scenarij za muzikal bo podpisal Kwame Kwei-Armah. Projekt predstavlja nadgradnjo njegovega šova Marley, ki je bil lani predstavljen v Baltimoru.

S tem bo Marley postal eden od tistih glasbenikov oziroma skupin, katerih delo ali življenje je postalo snov za muzikale. Med posamezniki sta bila to denimo Elvis Presley ali Michael Jackson, med skupinami Abba, v procesu nastajanja pa je tudi muzikal o nekdaj uspešni fantovski skupini Take That. Čeprav ni avtobiografskega tipa, ta hip odmeva tudi muzikal Lazarus, ki vključuje glasbo pokojnega glasbenega velikana Davida Bowieja.