Revija Reporter
Svet

Woodward trdi: ljubezen Donalda in Melanie Trump je resnična, vendar živita ločeni življenji

M. M.

16. sep. 2018 6:00

Deli na:

Donald in Melania Trump.

Profimedia

Knjiga Pulitzerjevega nagrajenca Boba Woodwarda o ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu z naslovom Strah je uspešnica, Američani pa so jo razgrabili predvsem zaradi prikaza Trumpove administracije kot kaotične, predsednika pa kot zmedenega in nesposobnega za kočljivo delo.

Marsikdo je verjetno pričakoval, da se bo Woodward v knjigi lotil tudi prve dame Melanie Trump in njenega odnosa s predsednikom, a je Woodward do Melanie in njenega zakona precej prizanesljiv. Da sta zaljubljena, piše, vendar v Beli hiši živita praktično dve ločeni življenji.

Zaposleni v Beli hišo so v opažanjih prvega para Amerike zaznali, da njun odnos in naklonjenost do drug drugega nista zaigrana, da pa Melania deluje precej samostojno.

Zadnja leta so prinesla kopico razkritij o Trumpu, ki bi lahko načela trdnost marsikaterega zakona. Od njegovega bahanja v mikrofon, kako ravna z ženskami (zloglasni posnetek »zgrabi jo za p…o«), do žensk, ki so Trumpa obtožile spolnega nadlegovanja, ter razkritja, da je Melanio varal s porno zvezdnico Stormy Daniels in Playboyjevo zajčico Karen McDougal, se je nabralo marsikaj, kar bi Melania možu lahko zamerila. A Woodward piše, da se prva dama ukvarja s pomembnejšimi stvari, predvsem s sinom Barronom.

Občasno skupaj večerjata in preživita nekaj časa skupaj, vendar se nikoli ne zdi, da živita skupno življenje, v knjigi piše novinar.

Bela hiša je preko predsednikove predstavnice za stike z javnostjo Sarah Sanders o Woodwardovi knjigi dejala, da gre za izmišljene zgodbe nekdanjih uslužbencev administracije, ki gojijo zamero do predsednika, in da je edini namen knjige Trumpa prikazati v nič kaj laskavi luči.