nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pri oblikovanju frizur na Triglavu mu je pomagal tudi veter

Deli na:
Pri oblikovanju frizur na Triglavu mu je pomagal tudi veter

Velenjski frizer Marko Hriberšek na Triglavu. - Foto: Marko Hriberšek

Danes je na Triglavu že peto leto zaporedoma svoje lasne mojstrovine ustvarjal. Družbo sta mu delala tudi Poskočni muzikant Dejan Krajnc in njun prijatelj, oba pa sta se nato na vrhu slovenskega simbola z veseljem prepustila spretnim in izkušenim Markovim prstom.

»Striženje na vrhu Triglava je nepojmljiv dogodek. Sploh letošnji je bil še toliko bolj poseben, ker se je vreme zelo poslabšalo. Na vrhu so bile le štiri stopinje in so mi prsti med striženjem skoraj pozebli. Kljub razmeram sem postrigel oba prijatelja, priznam pa, da nisem strigel sam, saj mi je pri oblikovanju frizure pomagal tudi veter,« se je ob sestopu s Triglava pošalil energični frizer.

Nad izkušnjo je bil navdušen tudi Dejan Krajnc, ki si bo dogodek zagotovo dobro zapomnil, saj je bil na Triglavu prvič, prav tako tudi njun prijatelj.

»Bilo je zelo zanimivo. Ob treh zjutraj smo vstali in štartali s Pokljuke. Hoja je bila zame zelo naporna. Na vrhu sem bil krščen, obrit, polakiran, tudi irokezo mi je naredil, nato pa se je vreme še poslabšalo in smo se odpravili nazaj. Pred Planiko nas je ujel dež, zdaj jemo golaž, nato pa se bomo odpravili v dolino,« je povzel glasbenik.



Vsi skupaj so bili že pred odpravo zelo optimistični in optimizem zagotovo velja. Marko je za svoj podvig izbral še zadnje trenutke dobrega vremena, ki se je na poti na vrh že pomešalo z meglo, tik preden so se vrnili do koče pa jih je namočil dež.

Letošnje razmere na vrhu mu zagotovo niso vzele poguma in prepričan je, da bo dogodek ponovil spet naslednje leto, saj ima rad nenavadne izzive, v katerih lahko zavihti svoje škarje.

Marko Hriberšek ima frizerski salon MH studio v Velenju in med drugimi striže tudi uspešno poslovno žensko Tanjo Skaza. Redno hodi na izobraževanja. Rad ima izzive in pogosto striže na neobičajnih mestih. Poznamo ga tudi kot organizatorja akcije Odreži drugačnost, s katero zbira sredstva za pomoči potrebne otroke.