Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ministrstvo potrdilo: Slovenca okužena s koronavirusom

Deli na:
Ministrstvo potrdilo: Slovenca okužena s koronavirusom

Na ladji Diamond Princess na Japonskem naj bi se s koronavirusom okužila tudi dva Slovenca. - Foto: sta

Med okuženimi z novim koronavirusom sta tudi dva slovenska potnika z ladje Diamond Princess, so za STA naknadno potrdili na ministrstvu za zdravje. Prav tako so potrdili, da sta se dva potnika, ki nista okužena, že vrnila v Slovenijo. Več bo znanega po izjavi pristojnih ob 14. uri. Slovenska potnika z ladje Diamond Princess, ki sta že v Sloveniji, sta v 14-dnevni karanteni.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje in ministrstvu za zunanje zadeve pred tem informacije za STA niso želeli potrditi.

Po poročanju Televizije Slovenija pa so okužena Slovenca danes zjutraj prepeljali v eno od bolnišnic na Japonskem. Drug par, ki je še čakal na rezultate, je prejel negativne izvide, potnika je danes na ladji pregledala tudi italijanska zdravstvena ekipa.

Trenutno še čakata na prevoz domov, v Evropo bosta poletela s skupnim letalom EU.

Potnika, ki sta bila prva testirana, sta se domov po poročanju TV Slovenija že vrnila s komercialnim letom. Pristala sta na Brniku, kjer so ju pregledali in testirali po postopkih nacionalnega inštituta za javno zdravje. Njuni izvidi so bili negativni.

Na krovu ladje za križarjenje Diamond Princess, ki je zasidrana v japonskem pristanišču Jokohama, je bilo pred začetkom izkrcavanja šest slovenskih potnikov. Ti naj bi se, če ne bi bili okuženi, do konca tedna vrnili domov skupaj z drugimi Evropejci.

Na ladji Diamond Princess so doslej potrdili 621 okužb z virusom sars-cov-2. Japonski mediji danes poročajo, da sta umrla dva potnika z ladje.

Vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter, državna sekretarke na ministrstvu za zdravje Simona Repar Bornšek in Maja Sočan z NIJZ bodo danes ob 14. uri na MZZ na Prešernovi 25 v Ljubljani dali izjavo za medije glede vrnitve slovenskih potnikov s križarke Diamond Princess in postopkov ob njihovi vrnitvi, so sporočili z MZZ.

X