Revija Reporter
Magazin

Postojna daje kulturi velik poudarek, ob kulturnem prazniku pripravljajo virtualni pozdrav

Promo

5. feb. 2021 7:49 Osveženo: 7:51 / 05. 2. 2021

Deli na:

Igor Marentič, župan občine Postojna

Facebook

»Na Občini Postojna dajemo kulturi velik poudarek, in sicer ob različnih priložnostih. Ob Prešernovem dnevu smo letos pripravili tako imenovani Pomežik prepovedani kulturi,« je poudaril Igor Marentič, župan občine Postojna. Virtualni pozdrav kulturi ob njenem prazniku si lahko ogledate v ponedeljek, 8. februarja, ob 20.05 na lokalni televiziji TV Kolut, facebook strani občine Postojna, njihovem Youtube kanalu in spletni strani.

Na Občini si prizadevajo, da bi Postojna med drugim postala kulturno regijsko središče. V tej smeri nenehno vlagajo in k temu stremijo, zato so v času epidemije izkoristili tudi zaprtje kulturnega doma. »Posodobili smo avdiovizualno opremo v Kulturnem domu Postojna. Ko bodo razmere to omogočale, se že veselimo ponovnega odprtja. S tem pa bodo  občanom spet na voljo številne gledališke, glasbene, plesne in filmske vsebine,« je izpostavil župan.

Tako kot lani pa tudi letos že nestrpno pričakujejo zelo dobro obiskan festival Kulturni utrip poletja, ki bo letos potekal že 13. leto zapovrstjo. Večina dogajanja se bo odvijala na Titovem trgu v mestu, in sicer od 2. julija do 13. avgusta.

»Mislim, da smo bili lani ena redkih slovenskih občin, ki je kaj takšnega izvedla. Seveda smo ob tem upoštevali vsa pravila, vse higienske in varnostne standarde in tudi letos jih bomo, če so do takrat slučajno razmere še ne bi spremenile. Ponosni smo na ta festival in bogat program ostalih prireditev. Kulturno obarvano poletje bo tako tudi letos poskrbelo za širok nabor dogodkov, ki bodo zadovoljili vse glasbene okuse, tudi letos pa ne bomo pozabili na naše najmlajše,« je še dodal Igor Marentič.