ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

tovornjak, počena pnevmatika, izvoz unec Svet24.si

FOTO: Tovornjak s počeno pnevmatiko pristal na ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

hana Njena.si

Hana odšla iz Nemčije

Magazin

Policija v Los Angelesu analizira domnevni nož O.J. Simpsona

Deli na:
Policija v Los Angelesu analizira domnevni nož O.J. Simpsona

Foto: Getty Images

Policija mesta Los Angeles je sporočila, da njihov laboratorij analizira nož, ki naj bi ga gradbeni delavec našel v nekdanji hiši O.J. Simpsona. A četudi se izkaže, da je nekdanji slavni nogometaš in filmski igralec s tem nožem res ubil bivšo ženo in njenega prijatelja, zaradi tega ne bo obsojen.

Simpsonu so že leta 1995 sodili za umor Nicole Brown in Ronalda Goldmana. Šlo je za "proces stoletja", Simpson pa je imel na svoji strani sanjsko odvetniško ekipo in porota ga je hitro spoznala za nedolžnega. Policija morilskega orožja ni nikoli našla, rokavica, ki so jo našli na kraju zločina, pa ni bila dovolj velika za Simpsonovo roko.

Po oprostilni sodbi, se je Simpson preselil na Florido, hišo pri Los Angelesu pa so podrli. Gradbeni delavec naj bi takrat med podiranjem našel nož, ki ga je predal policistu, ta pa naj bi na njem sedel vse do zdaj, ko je nož nekako prišel v laboratorij. Skozi leta so sicer našli že več podobnih nožev, ki so se izkazali za napačne in policija tudi sedaj opozarja, da se lahko zgodi podobno.

Četudi bi bil nož pravi in povezan s Simpsonom, mu zaradi istega umora dvakrat ne morejo soditi, ker to prepoveduje ustava. Kriv ali nedolžen, Simpson drago plačuje za umora. Družini pokojnih sta od njega leta 1997 v civilni tožbi izsilili 33,5 milijona dolarjev odškodnine in je bankrotiral.

Leta 2007 se je sicer v Las Vegasu s pištolo spravil nad preprodajalca njegovih nogometnih spominkov in končal v zaporu. Obsodili so ga na od devet do 33 let zapora, prihodnje leto pa ima prvo priložnost za pogojni izpust.

Loading...