Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Poglejte, s čim bosta Donald in Melania pogostila zakonca Macron

Deli na:
Poglejte, s čim bosta Donald in Melania pogostila zakonca Macron

Foto: Profimedia

Predsednik ZDA Donald Trump bo nocoj gostil prvo državniško večerjo, odkar je na položaju ameriškega predsednika. Hrano in vino za večerjo v znamenju pomladi, s katero naj bi počastili zgodovinske povezave med ZDA in Francijo, so zaradi tega prav posebej skrbno izbrali, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Trump in prva dama Melania Trump bosta nocoj gostila francoskega predsednika Emmanuela Macrona s soprogo Brigitte. "Meni s francoskim pridihom bo pokazal najboljše, kar premoreta ameriška kuhinja in tradicija," so v ponedeljek sporočili iz pisarne prve dame.

Prvi hod bo tako postregel s pridelki pomladne prve žetve, skupaj z biskvitom iz kozjega sira, paradižnikovo marmelado in drobtinami maslenih piškotov. Na krožnikih glavnega hoda bosta mlada jagnjetina in jambalaya, značilna jed New Orleansa. Za desert bo kolač iz nektarin z medom iz Bele hiše, ki ga bodo postregli s kepico smetanovega sladoleda.

"Hrano bodo dopolnjevala izbrana vina, s katerimi bo zaznamovano zgodovinsko prijateljstvo med ZDA in Francijo, ki sega vse do ameriške revolucije," so še sporočili.

Barvno bo državniška večerja v znamenju zlata in pastelne kremne barve. Za glasbeno spremljavo bodo poskrbeli v Washingtonski narodni operi.

Strogo varovana skrivnost zaenkrat ostaja seznam preostalih gostov državniške večerje in oprava prve dame, še navaja dpa.