Revija Reporter
Magazin

Huawei bo za mlade talente ponovno omogočil edinstveno izkušnjo

P. R.

12. okt. 2023 10:50 Osveženo: 10:52 / 12. 10. 2023

Deli na:

Seeds for the Future

Huawei

Huaweiev globalni program Seeds for the Future, ki že od leta 2008 vključuje več kot 15.000 študentov iz več kot 140 držav in regij, bo letos ponovno organiziran v Sloveniji. Da je bila udeležba v programu pomemben mejnik v njihovem razvoju in razmišljanju potrjujejo tudi udeleženci programa. V okviru 8-dnevnega spletnega programa želi Huawei navdihniti lokalne talente, izboljšati izmenjavo znanja, spodbujati večje razumevanje in zanimanje za sektor informacijsko-komunikacijske tehnologije ter okrepiti sodelovanje v digitalni skupnosti. Program bo letos potekal med 6. in 13. novembrom, brezplačne prijave pa so mogoče do 30. oktobra.

Nedavno je bilo objavljeno Poročilo o digitalnem desetletju 2023 v katerem Evropska komisija Sloveniji priporoča zvišanje ravni osnovnih in naprednih digitalnih spretnosti, krepitev prepoznavanja potreb na trgu dela in dodatne ukrepe na področju izpopolnjevanja in usposabljanja. Da bi zapolnili vrzel med teorijo in prakso ter med mladimi v Sloveniji spodbudili razvoj tehnoloških talentov, Huawei organizira program Seeds for the Future. V okviru 8-dnevnega spletnega programa želijo navdihniti lokalne talente, izboljšati izmenjavo znanja, spodbujati večje razumevanje in zanimanje za sektor informacijsko-komunikacijske tehnologije ter okrepiti sodelovanje v digitalni skupnosti.  

Zmagovalno ekipo bo Huawei peljal na izlet na Kitajsko 

Da mladi za svoj razvoj in napredek potrebujejo ambiciozno okolje, ki jih aktivno vključuje v iskanje inovativnih tehnoloških rešitev je poudarila Gordana Kisilak, nacionalna koordinatorka programa Seeds for The Future za Slovenijo: »Za našo digitalno prihodnost je ključnega pomena, da inovativnost in mlade talente spodbujamo sočasno. V okviru programa Seeds for the Future smo vzpostavili dolgoročen sistem prepoznavanja in razvijanja talentov, ki jih tako v Sloveniji kot tudi drugod brez dvoma ne primanjkuje. Letos bomo program v Sloveniji izvedli že četrtič. Pomembno je, da mladim talentom damo priložnost in spodbujamo na poti strokovnega razvoja. Vsi udeleženci, ki uspešno zaključijo program pridobijo certifikat, najboljše iz letošnje generacije pa bomo peljali tudi na študijski izlet na Kitajsko,« je še dodala. 

Sodelovanje v programu je bila odlična izkušnja 

»Izkušnja je bila odlična. Udeleženci smo usvojili vrsto različnih znanj, ki jih je na fakulteti težko pridobiti, predvsem s področja mobilnih omrežij 5G in umetne inteligence. Globlje smo spoznali tudi podjetje Huawei in dobili vpogled, kje vse je prisoten Huawei in kaj razvija. Velika dodana vrednost je tudi projektno delo, saj ni boljšega občutka, ko lahko pridobljeno znanje tudi uporabiš. Vsekakor podpiram vključevanje podjetij v izobraževalni sistem.« (Urban, generacija 2022) 

Študenti in študentke se v programu usposabljajo na področjih tehnologije 5G, umetne inteligence, kibernetske varnosti, v okviru programa pa spoznavajo tudi teorije vodenja in kitajsko kulturo. Program vključuje tudi interaktivno delo, obisk spletnega razstavnega prostora in delo v mednarodni skupini. Vsi, ki uspešno zaključijo program pridobijo certifikat, nagrado za udeležbo ter priložnost, da se vključijo v globalni Seeds for the Future klub (alumni), ki jim ponuja nadaljnje vsebine in možnost globalnega mreženja. 

Prijave so brezplačne 

K prijavi so vabljeni študenti in študentke slovenskih fakultet, ki jih teme programa zanimajo. Za prijavo je do 30. oktobra potrebno priložiti življenjepis, potrdila o akademskih dosežkih in motivacijsko pismo ali predstavitveni video dolžine 3 minut. 8-dnevni program bo potekal preko spleta v dopoldanskem času med 6. in 13. novembrom 2023 (3-4 ure na dan). Za več informacij o programu v Sloveniji in pošiljanje prijav se lahko obrnete na huaweislovenia@huawei.com s pripisom Seeds for The Future. 

Več o programu Seeds for the Future pa je na voljo na uradni spletni strani https://www.huawei.com/minisite/seeds-for-the-future/program.html