Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Peter Prevc se je "vrnil"! V Zakopanah najboljši posameznik tekme

Deli na:
Peter Prevc se je "vrnil"! V Zakopanah najboljši posameznik tekme

Foto: Bobo

Slovenija je bila tretja na ekipni tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih v poljskih Zakopanah, osrednje ime na Wielki Krokiew pa je bil Peter Prevc.

Po dveh tekmah premora je bil daleč najboljši v prvi seriji, v drugi pa je bil za las pred njim domačin in zmagovalec novoletne turneje Kamil Stoch.

"Seštevek za posamezno tekmo je, če bi danes računali to, seveda ugoden. Te informacije so mi takoj posredovali, ampak ti nič ne prinesejo. So le potrditev, da vidiš, da če se potrudiš, da zmoreš, da si lahko pri vrhu. Po drugi strani pa je potrebno biti umirjen, spočit in skakati z glavo," je menil Prevc.

"Po prvi tekmi po premoru sem seveda zelo zadovoljen. Po dolgem času sem imel take skoke, da sem v zraku tudi užival, in nisem samo padal, ampak sem imel tudi še kaj od zraka, od skakalnice. Zaradi tega uživam v skokih in vesel sem, da imam take predstave," je pojasnil Prevc.



V svetovni pokal se je vrnil na ekipni tekmi. "Kaj pa vem, ali je na ekipni tekmi več ali manj pritiska. Če na ekipni tekmi skočiš slabo, vso ekipo potegneš za sabo v blato, če pa skočiš dobro, pa lahko celo ekipo tudi potegneš naprej. Tudi ekipna tekma je svoje doživetje, cela ekipa se združi, ni vsak fokusiran nase, tako kot je to na posamični tekmi. Mogoče tako lahko drug drugega s tem malo razbremenimo," je ocenil Prevc in o ciljih do konca sezone dejal:

"Moji cilji so predvsem prikazovati take skoke, kot sem jih danes, da sem lahko umirjen na skakalnici, da imam v glavi vizijo, kako naj bi skok videti in da ga potem izvedem. To je to, da v zraku uživam."

"Tekma je bila zelo napeta do konca, stvari so se nenehno menjavale. Stopničke so bile in to je potrebno spoštovati. Čestitke fantom! Nemčija je zmagala, za zmago moraš opraviti osem fantastičnih skokov in to je to," je ocenil glavni slovenski trener Goran Janus in vrnitev Petra Prevca ter nastope ostalih slovenskih orlov opisal. "To je bilo pomembno že na samem začetku v Kranju, ko je Peter začel skakati. Skoki so bili takoj boljši, tukaj pa vse skoke dela zelo dobre in zato sem vesel. Jurijevi skoki so bili danes posledica bolezni, a je pravi borec, glede na njegovo počutje, je odskakal dobro. Jernejev finalni skok je bil odličen, podoben kot v kvalifikacijah. Domna je potrebno vprašati, kako bo skakal jutri. Danes je sestavil dva lepa skoka, ima še določene rezerve in to bomo skušali jutri še popraviti. Jutri je tekma, nov dan, sedem naših na startu. Videli bomo, kako bo z Jurijem, morda bo tekmo zaradi bolezni moral izpustiti. Sicer pa gremo v borbo za stopničke."