zakon privlačnosti Dobra karma

Zakon privlačnosti v želeno smer lahko sprožimo...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 26. maja

katedrala svobode Reporter.si

Katedrala Svobode: Sprte stranke bivše koalicije ...

Družina Grivec, nov hlev Svet24.si

Na pogorišču je zrasel nov gospodarski objekt

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo: kaj je KPK ugotovila v aferi maketa

petra-roi Odkrito.si

Se žena slovenskega pevca res videva z Donaldom ...

Vesna Šošterič Njena.si

Ljubezen po domače: Vesna Šošterič znova ...

Magazin

Peter Prevc drugi v Lillehammerju

Deli na:
Peter Prevc drugi v Lillehammerju

Foto: Reuters

Norvežan Kenneth Gangnes je zmagal na drugi tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih v norveškem Lillehammerju (98 in 99 m, 278,2 točke). Drugi je bil Slovenec Peter Prevc (96,5 in 100,5 m, 276,4), tretji pa drugi Norvežan Johann Andre Forfang (96,5 in 99,5 m, 272,5).

Domen Prevc je bil 12. (93,5 in 100 m, 257,9), Jurij Tepeš 26. (92 in 90 m, 239,7), Robi Kranjec pa 30. (94 in 83 m, 221,9).

Anže Lanišek je tekmo končal na 31. mestu (92 m, 118,9) in je za desetinko zgrešil uvrstitev v finale. V kvalifikacijah je izpadel Anže Semenič (46., 88,5 m).

Gangnes je vodil že po prvi seriji, Peter Prevc je na drugem mestu zaostajal za tri desetinke, tretji pa je bil Forfang. Domen Prevc je bil 19. Kranjec 27., Tepeš pa 28. Kranjec je kljub slabšemu finalnemu poskusu prišel do prvih točk v tej zimi in s tem presekal sušo ter velike težave, posledice poškodbe v poletnih pripravah.

Šestnajstletni Domen Prevc je nastopil na svoji tretji posamični tekmi v karieri in v finalu takoj za japonskim veteranom Noriakijem Kasaijem, ki ima 43 let in obilo izkušenj. Te mu tokrat niso koristile, končal je na 16. mestu, je pa zato Prevc nastopil v slogu starih skakalnih mačkov in kot prvi finalist dosegel stotico in prevzel vodstvo. Po dveh zaporednih uvrstitvah med deseterico je bil ponovno povsem blizu najboljšim in je v skupnem seštevku ostal med deseterico (10.).

Vodilni v svetovnem pokalu Nemec Severin Freund je bil po prvi seriji šele 10. (94 m), v finalu pa je taktično nastopil z enega naleta nižje, dobil za to dodatne točke, pristal pa je pri 99,5 metrih in krepko prehitel vse tekmece dotlej. Kot prvi ga je ugnal šele Čeh Roman Koudelka, ki je skočil 102,5 m in se s šestega povzpel na četrto mesto.

Najboljša trojica iz uvodne serije pa ni zamenjala mest. Najprej je Forfang z 99,5 metri potrdil tretje mesto, Prevc pa je s 100,5 metri izzval Gangnesa. Tudi slednji je nastopil z zaletnega mesta višje, tveganje se je izplačalo in po 99 metrih je za 1,8 točke v končnem seštevku za svojo prvo zmago v pokalu ugnal Prevca.

Freund je s petim mestom in z 205 točkami ostal na čelu skupnega seštevka, le točko zaostaja Gangnes, tretji pa je po tretji posamični tekmi sezone Peter Prevc (184).

Po dveh dnevih težav zaradi premočnega in spremenljivega vetra, ki so jih imeli gostitelji olimpijskih iger leta 1994, so zadnji dan vendarle izpeljali obe tekmovalni seriji ter tudi kvalifikacije, vse sicer na srednji skakalnici, kjer se je z eno serijo končala tudi sobotna tekma.

Največjo daljavo kvalifikacij je dosegel Freund (103,5 m), izmed tekmovalcev, ki so imeli nastop že zagotovljen, pa sta bila uspešna tudi Domen (96 m) in Peter Prevc (97,5 m). Lanišek je imel 33. dosežek kvalifikantov (92 m), Tepeš (89,5 m) in Kranjec (90,5 m) pa sta bila na zadnjih dveh mestih, ki sta še vodili na tekmo.

Svetovni pokal se bo tako za skakalce kot skakalke nadaljeval konec prihodnjega tedna, ko bodo v soboto in nedeljo tekme v ruskem Nižnem Tagilu.

loading...
Loading...