1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Park vojaške zgodovine bo v naslednjih dveh letih od vlade dobil 400.000 evrov

Deli na:
Park vojaške zgodovine bo v naslednjih dveh letih od vlade dobil 400.000 evrov

Vlada je na včerajšnji seji sklenila, da bo sofinancirala dejavnost Parka vojaške zgodovine Pivka v tem in prihodnjem letu v skupnem znesku 200.000 evrov za vsako leto, so sporočili z urada vlade za komuniciranje. Park upravlja Javni zavod za upravljanje dediščine in turizem Pivka, vendar je po oceni vlade presegel lokalni pomen.

Finančna sredstva bodo zagotovila ministrstvo za obrambo v obsegu 70.000 evrov, ministrstvo za kulturo 50.000 evrov, ministrstva za notranje zadeve, za izobraževanje, znanost in šport, za gospodarski razvoj in tehnologijo ter ministrstvo za zunanje zadeve pa vsako po 20.000 evrov na leto.

Park vojaške zgodovine Pivka je največji muzejski kompleks v Sloveniji in tudi eden najbolj obiskanih. Eden od objektov kompleksa nekdanje vojašnice v Pivki je v lasti ministrstva za kulturo. Objekt je prenovilo in s tem zagotovilo ustrezne depojske prostore za hranjenje nacionalno pomembne kulturne dediščine državnih muzejev. Depojske prostore v objektu uporabljata tudi Tehniški muzej Slovenije in Narodni muzej Slovenije.

Pobudo za ureditev sofinanciranja in statusa Parka vojaške zgodovine Pivka je na predlog predsednika Državnega sveta Alojza Kovšce vlada podala v prejšnjem mandatu, letošnjega februarja. Takrat je sprejela sklep, da si bo prizadevala za medresorsko sofinanciranje parka.