Revija Reporter
Slovenija

Naš vir: Pretepeni Pivčan je vojakom grozil z albansko mafijo in jim »jebal slovensko mater«

Reporter

18. nov. 2018 7:23 Osveženo: 7:29 / 18. 11. 2018

Deli na:

Denis Felić

FB

Do pretepa, v katerega so bili pri Pivki vpleteni pripadniki Slovenske vojske, naj bi po naših podatkih prišlo po tem, ko je vojake z zmerjanjem in žaljenjem razjezil domačin iz Pivke.

Vojska je potrdila, da so pripadniki Slovenske vojske sodelovali v pretepu, po katerem je 24-letni Pivčan Denis Felić huje poškodovan končal v bolnišnici.

Vojaki naj bi v prostem času in v civilnih oblačilih obiskali lokal Miranda v Selcah pri Pivki, priljubljeno zbirališče vojakov SV, ko niso na dolžnosti. Lastnik bara Simon Ostanek je v izjavah za Pop TV za pretep obtožil vojake, ki naj bi bili prepotentni in agresivni ter grozili celo natakarici.

Ostanka sicer ni bilo v lokalu in je v oddaji povedal, kar naj bi izvedel od natakarice. Eden od vojakov naj bi po trditvah natakarice vzel v roke tudi nož in ji grozil, naj ne pokliče policije.

Ko so lokal zapustili, so se vojaki s službenim kombijem Slovenske vojske odpeljali proti Pivki, na poti pa so ustavili Denisa Felića in ga hudo pretepli. Okrvavljenega Pivčana so odpeljali v bolnišnico v Ljubljano. 

Naši viri povejo drugačno verzijo zgodbe. Pretepeni Pivčan naj bi vojake žalil, jim grozil z albansko mafijo in jim »jebal slovensko mater«. Podobno je poročala tudi Pop TV, ki na portalu 24ur piše, da je »pretepeni v lokalu vojake žalil na nacionalni osnovi in jim grozil, da jih bo s prijatelji počakal pred barom. Zmerjal naj bi jih tudi, ker so pripadniki Slovenske vojske.«

Med vojaki so bili tudi pripadniki enote za specialno delovanje Slovenske vojske (ESD). V pretepu naj ne bi sodelovalo vseh osem vojakov, temveč se je s 24-letnikom stepel le eden. Oba naj bi bila pijana.

Ker se je incident zgodil v času, ko vojaki niso bili na uradni dolžnosti, zadevo preiskuje civilna policija. Vojakom sicer grozi kazen, ker naj ne bi imeli dovoljenja za uporabo službenega vozila, je poročal portal 24ur.