porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Magazin

Padel še tretji razpis za ravnatelja ljubljanske operno-baletne hiše

Deli na:
Padel še tretji razpis za ravnatelja ljubljanske operno-baletne hiše

SNG Opera in balet Ljubljana. - Foto: Bobo

SNG Opera in balet Ljubljana bo še nekaj časa brez ravnatelja s polnim mandatom, saj je padel tudi tretji javni razpis za to delovno mesto. Ker nihče od prijavljenih kandidatov ni bil izbran, ga bo ministrstvo za kulturo, kot so pojasnili za STA, ponovilo. Do takrat bo hišo vodil Staš Ravter kot vršilec dolžnosti.

Na razpis, objavljen novembra lani, so prejeli pet prijav, šlo pa je za tretji razpis za ravnatelja tega javnega zavoda v zadnjih dveh letih.

Prvega je ministrstvo objavilo maja 2017, ko je bil ravnatelj še Peter Sotošek Štular. Ker nobeden od prijavljenih kandidatov ni dobil podpore svetov javnega zavoda, je razpis padel, zato ga je ministrstvo konec leta 2017 ponovilo.

Kmalu zatem, pol leta pred iztekom mandata, je Peter Sotošek Štular odstopil, zato je ministrstvo aprila 2018 za v.d. ravnatelja imenovalo Rajka Meserka, nato pa konec istega leta objavilo še en razpis, na katerem pa zdaj prav tako ni bil izbran noben kandidat.

Ker v vmesnem času, kot so pojasnili na ministrstvu, razpisa ni bilo mogoče zaključiti, Meserku pa se je mandat iztekel, so konec aprila za v.d. ravnatelja imenovali Ravterja.

loading...
Loading...