Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Adijo, Evropa: Hajduk povozil Koper in končal evropske nastope slovenskih klubov

Deli na:
Adijo, Evropa: Hajduk povozil Koper in končal evropske nastope slovenskih klubov

Foto: Bobo

Nogometaši Luke Koper so na povratni tekmi 2. predkroga evropske lige v Splitu izgubili proti Hajduku z 1:4 (1:2) in se tako kot zadnji slovenski klub poslovili od evropskih tekmovanj. Koprčani so sicer prvo tekmo na domačem igrišču dobili s 3:2.

* Stadion Poljud, gledalcev 25.000, sodniki: Fritz, Achmüller in Schaal (vsi Nemčija).
* Strelci: 1:0 Kiš (2.), 2:0 Jefferson (40.), 2:1 Palčič (45.), 3:1 Caktaš (62.), 4:1 Maglica (69.).
* Hajduk: Kalinić, Milović, Nižić, Pejić, Jefferson, Vlašić, Caktaš, Tudor, Roguljić (od 53. Maloku), Balić (od 77. Sušić), Kiš (od 69. Maglica).
* Luka Koper: Simčič, Šme (od 71. Pučko), Guberac, Halilović, Hadžić, Rahmanović (od 77. Radujko), Črnigoj, Tomić (od 81. Vekić), Palčič, Ivančić, Galešić.
* Rumeni kartoni: Nižić, Kiš, Jefferson; Tomić, Šme, Halilović, Ivančić.
* Rdeči karton: /.

Rumeno-modri so kljub relativno ugodnemu izidu s prve tekme morali priznati premoč v splitskem peklu. Pred dodobra polnimi tribunami so domači nogometaši pokazali dobro realizacijo, izkoristili napake koprske vrste in se veselili preboja v naslednji predkrog. Koprčani so tako kot zadnji slovenski klub - po Domžalah, Celju in Mariboru - izpadli iz evropskih tekmovanj.

Koprčani so že v drugi minuti doživeli šok, ko je znanec slovenskih zelenic Tomislav Kiš Hajduk povedel v vodstvo. V mrežo je spravil odbito žogo po strelu Anteja Roguljića z 20 metrov. Dve minuti pozneje so prvič zagrozili Koprčani, Josip Ivančić je sprožil z desne strani z roba kazenskega prostora, Lovre Kalinić pa je njegov strel obranil.

Sledilo je mirnejše nadaljevanje igre, v kateri so celo več strelov sprožili gosti, a prave priložnosti ni bilo. Zato pa je bil toliko bolj dinamičen konec prvega polčasa. V 40. minuti je Jefferson poskrbel za podvojitev splitskega vodstva s pravim evrogolom, ko je s 25 metrov zadel desni zgornji kot vrat vratarja Vasje Simčiča.

Koprčani pa so pravočasno odgovorili in se vrnili v igro, v izdihljajih prvega dela se je namreč med strelce vpisal Matej Palčič, ki je s strelom z glavo kaznoval nepozornost domače obrambe.

Če v uvodu drugega polčasa na zelenici ni bilo pravega dogajanja, pa so za politično noto poskrbeli navijači Hajduka Torcida, na enem izmed transparentov so se dotaknili problematike slovensko-hrvaške meje in zapisali "Na kopnem, morju in v zraku - niti pedi hrvaškega teritorija".

V 62. minuti pa so gostitelji spet pobegnili za dva zadetka. Mijo Caktaš je našel Kiša na levi strani in nato njegovo povratno žogo zabil v prazno mrežo. Le sedem minut pozneje je bil dvoboj praktično odločen, ko je Anton Maglica le nekaj sekund po vstopu v igro po prostem strelu z leve strani unovčil nekaj zmede v koprskem kazenskem prostoru.

Sledila je nova priložnost Kopra, ko se je po poskusu z 20 metrov izkazal Kalinić, na drugi strani pa je Caktaš s prostega strela v 75. minuti zadel prečko. Ob koncu rednega dela je izvrstno priložnost zapravil še Tino Sušić, ki se je znašel sam pred Simčičem, a je bil slednji zmagovalec tega dvoboja.