luka doncic anamaria goltes Svet24.si

FOTO: Anamaria objavila fotografijo in Luki ...

jevgenij-starkov Svet24.si

FOTO: Medved ga je pojedel vpričo prijateljev

st. peterburg, hlajenje, vročina Svet24.si

Morje je že pregreto, na Balkanu sledi dolg ...

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

20210603-01063348 Necenzurirano

Pred vrati četrti val, Poklukar pa ne da denarja ...

castel-del-monte Odkrito.si

Grad skriva uganko, ki je nihče ne uspe ...

Josip Tratnjak Njena.si

Ljubezen na vasi: Josipa dekle prevaralo pred ...

Magazin

OI v Tokiu se začenjajo: danes že prva tekmovanja

Deli na:
OI v Tokiu se začenjajo: danes že prva tekmovanja

Foto: Reuters

Čeprav sta do uradne otvoritve 32. poletnih iger moderne dobe v Tokiu še dva dneva, pa bodo prve športnice na delu že danes. Že ob 2. uri bo odigrana tekma predtekmovanja v softballu med Avstralijo in domačinko Japonsko, v dopoldanskih urah po slovenskem času pa se bo začel tudi ženski nogometni turnir.

Kot prve se bodo na olimpijskih prizoriščih merile igralke softballa, natančneje Avstralke in Japonke. Ob 5. uri sledi dvoboj prvega kroga skupinskega dela med Italijankami in Američankami, ob 8. uri pa še Mehičank in Kanadčank.

Na turnirju v softballu, ki je del olimpijske druščine prvič po Pekingu 2008, je šest reprezentanc. V skupinskem delu se bodo vse pomerile med seboj, najboljše pa potem čaka še boj za odličja. V Pekingu so na koncu slavile Japonke pred Američankami in Avstralkami.

V skupinskem delu nogometnega turnirja pa je 12 reprezentanc razdeljenih v tri skupine po štiri ekipe in vse prvi krog čaka danes. Ob 9.30 se bosta v skupini E pomerili Velika Britanija in Čile, v skupini F pol ure pozneje Kitajska in Brazilija ter v skupini G ob 10.30 Švedska in ZDA. Ob 12.30 sledijo še druge tekme v skupinah, ko se bosta v skupini E pomerili gostiteljica Japonska in Kanada, v skupini F pol ure pozneje sledi obračun Zambija in Nizozemska ter v skupini G s pričetkom ob 13.30 še dvoboj Avstralija in Nova Zelandija.

Prve favoritinje za naslov bodo dvakratne zaporedne svetovne prvakinje Američanke, sicer tudi že štirikratne olimpijske zmagovalke, nazadnje v Londonu leta 2012. Pred petimi leti v Riu so zmagale Nemke.

Že v četrtek igralke softballa čakajo druga srečanja, s turnirjem pa bodo začeli tudi nogometaši.

Slavnostna otvoritev iger bo v petek, 23. julija, ob 13. uri po slovenskem času.

Loading...