Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Oblakov soigralec osumljen prirejanja izida tekme

Deli na:
Oblakov soigralec osumljen prirejanja izida tekme

Foto: Reuters

Selektor japonske nogometne reprezentance Javier Aguirre, zdajšnji vezist Manchestra Uniteda Ander Herrera, kapetan madridskega Atletica Gabi (foto desno) in še 38 drugih je omenjenih v novem primeru prirejanja izida tekme, in sicer v španskem prvenstvu v sezoni 2010/11, poročajo španski in britanski mediji.

Špansko tožilstvo je primer, v katerem sumijo, da je bila tekma med Realom Zaragozo in Levantejem prirejena, vložilo na sodišče v Valencii. Ali bo preiskava dobila nadaljevanje, bo zdaj odločal preiskovalni sodnik.

Mehičan Aguirre je bil v sezoni 2010/11 trener Zaragoze, Španca Herrera in Gabi, ta je zdaj soigralec Jana Oblaka, pa sta igrala za klub, ki se je z zmago z 2:1 izognil izpadu v drugo ligo. Gabi je takrat dosegel zadetka v 38. in 73. minuti, Urugvajec Christian Stuani, ki zdaj igra za Espanyol, pa je v 80. minuti postavil končni izid.

Tožilstvo trdi, da so Levantejevim nogometašem za nameren poraz plačali skupno 965.000 evrov v gotovini. To so dobili tako, da je Zaragoza svojim igralcem in zaposlenim v klubu nakazala zneske, vključno z Aguirrejem, Herrero in Gabijem, nato pa z njihovih računov dvignila gotovino, trdi tožilstvo.

Posebej v bitkah za ohranitev prvoligaškega statusa ob koncu sezone že vrsto let sumijo, da je pri tem prisotno prirejanje izidov tekem. Nekdanji predsednik Deportiva La Corune Augusto Cesar Lendoiro, čigar klub je izpadel na zadnji dan sezone 2010/11, je maja lani namignil, da je bilo prirejanje izidov zelo razširjeno v elitni španski ligi.

Tovrstne nečednosti so sicer v ospredje zanimanja priletele februarja lani, ko so preiskovalci obelodanili, da so odkrili dokaze o prirejanju več sto tekem na klubski in reprezentančni ravni po svetu.