GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tudi španski premier nasedel imitatorju

Deli na:
Tudi španski premier nasedel imitatorju

Foto: Getty Images

Španskega premierja Mariana Rajoya je pretentala radijska postaja, ki je prek telefona poklicala v premierjevo rezidenco v Madridu ter slušalko predala imitatorju, ki se je pretvarjal, da je novi separatistični voditelj španske regije Katalonije.

Voditelj katalonske radijske postaje Radio Flaixbac je poklical v palačo Moncloa v Madridu in se pretvarjal, da je uslužbenec Carlesa Puigdemonta, separatističnega politika, ki so ga ta mesec ob kritikah španske vlade izvolili za novega predsednika katalonske vlade.

Prevezali so ga k Rajoyevi tajnici, ki je povedala, da je premier zaseden, a bo kmalu prost. Če nekaj minut se je imitator Puigdemonta začel pogovarjati s španskim premierjem.

"Kako gre?" je Rajoy vprašal imitatorja, preden sta izmenjala vljudnosti. Lažni Puigdemont je premierja vprašal, ali se lahko srečata, na kar je Rajoy pristal, a dodal, da bo datum odvisen od napredka pri oblikovanju nove španske vlade. Rajoy si namreč po nedavnih parlamentarnih volitvah, ki niso prinesle odločilnega rezultata, prizadeva sestaviti koalicijo.

Ob tem je radijski voditelj posredoval in Rajoyu povedal, da gre za imitatorja na radijski postaji. "Nismo mislili, da nam bo uspelo in smo verjetno enako presenečeni kot vi," je povedal španskemu voditelju.

Rajoya je priznanje ujelo nepripravljenega in je dejal le, da "to ni preveč resno".

Šala na račun premierja je včeraj odmevala po Španiji in večinoma naletela na dobrovoljen odziv, tudi iz vrst Rajoyeve konservativne Ljudske stranke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.