Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bivši španski kralj Juan Carlos naj bi imel afero z nemško aristokratinjo

Deli na:
Bivši španski kralj Juan Carlos naj bi imel afero z nemško aristokratinjo

Foto: Reuters

Nekdanji španski kralj Juan Carlos je imel zadnjih deset let na prestolu afero z nemško aristokratinjo, razkriva nova knjiga o dvojnem življenju monarha, ki je prišla na police španskih knjigarn.

Juan Carlos, ki se je junija lani odpovedal kroni, je imel razmerje s Corinno zu Sayn-Wittgenstein in je dolgo časa razmišljal o ločitvi od kraljice Sofie, je ob predstavitvi knjige v Madridu povedala avtorica Ana Romero.

"Bila sta par, jasno in preprosto," je dejala Romerova in dodala, da so člani njegovega ožjega kroga kralja prepričevali, naj se ne loči, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Kaj vidite (v knjigi)? Torej dvojno življenje, ki ga je Juan Carlos živel dolgo časa, dvojno življenje, ki očitno ni šlo dobro," je povedala nekdanja poročevalka časnika El Mundo iz kraljeve palače.

Po njenih navedbah sta se kralj in nemška aristokratinja spoznala leta 2004, njuno prepovedano razmerje pa se je končalo kmalu po njegovi abdikaciji.

Romerova se v knjigi z naslovom Final de Partida (Konec igre) osredotoča na zadnja štiri leta Juan Carlosove vladavine, ko je njegova priljubljenost upadla. Knjiga s 424 stranmi temelji na pogovorih z okoli 100 anonimnimi viri.

Prva izdaja v nakladi 25.000 izvodov je v manj kot 24 urah po prihodu na police knjigarn že skoraj pošla, zato je založnik že naročil ponatis, poroča AFP.

Prijateljevanje 77-letnega bivšega kralja s Sayn-Wittgensteinovo, ki se je ločila od nemškega princa, katerega priimek je prevzela, je prišlo na dan leta 2012, ko se je Juan Carlos z zasebnim letalom vračal iz Bocvane, kjer se je poškodoval med lovom na slone.

Nemka, ki je 28 let mlajša od Juana Carlosa, je bila v družbi, ki je spremljala monarha na ekstravagantnem izletu. Španska javnost je bila zaradi potovanja ogorčena, saj si ga je kralj privoščil sredi hude gospodarske krize, ko bi morala Španija skoraj zaprositi za mednarodno pomoč.

Juan Carlos, ki si je pridobil spoštovanje za svojo vlogo v španski tranziciji v demokracijo po smrti diktatorja Francisca Franca leta 1975, se je za svoje ravnanje opravičil, a je njegova priljubljenost še naprej padala.