Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nova pridobitev za športnike

Deli na:
Nova pridobitev za športnike

Foto: Občina Hrastnik

V petek, 13.maja bo v Hrastniku pod častnim pokroviteljstvom Tadeje Brankovič potekal 11.zasavski humanitarni tek, na katerem se bo poskušalo zbrati kar največ prostovoljnih prispevkov in donacij za Društvo onkoloških bolnikov Slovenije - Skupine za samopomoč Zasavje.

Dobro ljudje so v tem času, od kar se ve za ta humanitarni tek namenili že za okoli dva tisoč evrov, prispevali pa so tudi kar nekaj praktičnih daril, ki jih bodo organizatorji (DMP Trbovlje, KRC Hrastnik, zasavske občine, Igor Gošte in Sabina  Karaman) ponudili na srečelovi, ki bo sestavni del celodnevnega humanitarnega dogodka.

Na dosedanjih desetih zasavskih humanitarnih tekih, ki so potekali v Trbovljah, se je doslej za namen zbralo okoli 40 tisoč evrov. Letos pa bo 11.urni tek potekal na prenovljenem športnem parku Log v Hrastniku.

Občina Hrastnik je  namreč v lanskem letu pričela s postopno prenovo  omenjenega športnega parka. Prvi del prenove zajema težko pričakovano ureditev atletske steze in ostalih atletskih površin na stadionu, saj je bila obstoječa atletska steza dotrajana, brez tartanske podlage in potrebna temeljite obnove.



Dela so se pričela v novembru 2021, do tega tedna se je tako na osnovi projektne dokumentacije uredila geodetska izmera, izkop celotne obstoječe steze, odvodnjavanje ter položitev notranjih kanalet in zunanjih robnikov ter vgradilo tampon v primerni zbitosti z dobro vodopropustnostjo in postavilo jamo za skok v daljino.

V začetku tega tedna je bil narejen še eden zadnjih korakov, in sicer vgradnja drenažnega asfalta v dveh slojih (v debelini 5 in 3 cm). Sledi le še zaključni del- vgradnja sintetične podlage, torej tartana.

Svečano odprtje prenovljenega športnega parka v Hrastniku bo na dan 11.zasavskega humanitarnega teka, torej v petek, 13.maja z bogatim kulturnim in glasbenim programom.