evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nova blamaža Olimpije: evropske sezone je konec že v začetku julija

Deli na:
Nova blamaža Olimpije: evropske sezone je konec že v začetku julija

Foto: Bobo

Nogometaši ljubljanske Olimpije so na povratni tekmi 1. predkroga za evropsko ligo izgubili proti finski Vaasi z 0:1 (0:0) in končali evropsko sezono.

Vaasa je pred tednom dni na Finskem zmagala z 1:0 in se bo v nadaljevanju tekmovanja pomerila Brondbyjem.

* Stadion Stožice, gledalcev 3500, sodniki: Kominis, Baltas, Alexeas (vsi Grčija).
* Strelec: 0:1 Strandvall (66.)
* Olimpija Ljubljana: Vidmar, Cretu, Brkić (od 70. Gajić), Oduwa, Issah, Benko (od 63. Eleke), Ilić (od 76. Miškić), Mitrović, Bajrić, Štiglec, Tomić.
* Vaasa: Meerits, Lahti, Engström (od 76. Jürgenson), Viitikko, Voutilainen, Hakola, Lähde (od 46. Sohna), Morrissey, Levänen, Vahtera (od 66. Standvall), Lampi.
* Rumeni kartoni: Bajrić, Abass; Lähde, Meerits
* Rdeč karton: /.


Olimpija se je s Finske vrnila s porazom, pred tednom dni je Vaasa iz edinega strela zadela, Ljubljančani pa so vse prej kot navdušili. V domačih Stožicah varovancem Igorja Bišćana ni ostalo nič drugega kot napad od prve minute. S tem so res poskusili, a noben poskus ni bil posebej nevaren za gol finske ekipe, ki pa je svojo priložnost izkoristila. V 66. minuti je s prvim dotikom na tekmi s prostega strela zabil rezervist Sebastian Strandvall.

Domači so imeli žogo ves prvi polčas več v svoji posesti, v prvih 45 minut kar 72-odstotno, a nevarnega strela proti golu gostov niso sprožili. Alexandru Cretu, Kenan Bajrić, Goran Brkić, Nathan Oduwa in soigralci so sicer poskušali, a merili čez ali pa mimo gola.

Olimpija je v drugem polčasu nadaljevala z obleganjem finskega gola, Cretu je dvakrat poskusil srečo, a zadel finsko obrambo. V 60. minuti je bilo še najbolj vroče, ko je Oduwa prodrl po desni strani, podal v kazenski prostor, Benko in Tomić pa se nista sporazumela, kdo bo streljal, priložnost je tako splavala po vodi.

V 66. minuti so navijači v Stožicah ter Olimpija doživeli velik šok. Vaasa je prišla do prostega strela, žogo si je nastavil Sebastian Strandvall, ki je v igro prišel nekaj sekund pred tem, ter zadel. Vratar Olimpije Nejc Vidmar ob strelu ni najbolje posredoval, saj je žoga letela po sredini gola.

Olimpija je v 75. minuti prišla do najbolj nevarnega strela, rezervist Blessing Eleke z roba kazenskega prostora zadel zunanji del mreže Vaase. Poskusi Olimpije do konca tekme so bili jalovi.