nakupovanje, trgovina, denar, denarnica, spar, prehranski-izdelki Svet24.si

Primerjava cen dobrin v Sloveniji in na Hrvaškem:...

profimedia-0487110156 Svet24.si

Prav so imeli tisti, ki so trdili, da je zanjo ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

jansa kmetic-pl Reporter.si

Tako Janševa strankarska trobila na skrajno ...

Adele Milloz pm Ekipa24.si

Tragedija: Nekdanja svetovna in evropska prvakinja...

kmetija Njena.si

POP TV razkril prvih 16 tekmovalcev Kmetije

maribor Ekipa24.si

Joj, kakšen udarec! Evropski tekmec Maribora z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nov boleč udarec za Kevina Spaceyja: plačati bo moral kar 31 milijonov dolarjev odškodnine

Deli na:
Nov boleč udarec za Kevina Spaceyja: plačati bo moral kar 31 milijonov dolarjev odškodnine

Kevin Spacey v seriji Hiša iz kart - Foto: Vklop

Z dvema oskarjema nagrajeni ameriški igralec Kevin Spacey bo moral producentski hiši MRC, ustvarjalki serije Hiša iz kart, plačati skoraj 31 milijonov ameriških dolarjev, je odločilo sodišče v ZDA, ki je zavrnilo igralčevo pritožbo na prvotno odločitev sodišča, poročajo tuje tiskovne agencije, ki se sklicujejo na poročanje ameriških medijev.

Ko so se pojavile obtožbe spolnega nadlegovanja na račun Kevina Spaceyja, je producentska hiša MRC leta 2017 igralca odslovila iz serije in hkrati vložila tožbo proti njemu, ker naj bi z igralčevim odhodom izgubila velik del prihodkov, ki jih je do takrat prinašala serija o političnih spletkah v Washingtonu.

Sodišče je že leta 2020 pritrdilo producentski hiši, da je Spacey s svojim ravnanjem kršil pogodbo, in mu naložilo plačilo odškodnine. Sledila je Spaceyjeva pritožba, ki jo je sodišče sedaj zavrnilo.

Spaceyjeva igralska kariera je nenadoma zastala pred petimi leti, ko se je pojavilo več obtožb na njegov račun zaradi spolnega nadlegovanja. V Veliki Britaniji je igralec obtožen petih kaznivih dejanj, ki naj bi se zgodila med letoma 2005 in 2013. Minuli mesec so sklenili, da se bo sojenja začelo 6. junija prihodnje leto.

Spacey zanika, da bi kogarkoli spolno nadlegoval.

62-letni igralec je oskarja za najboljšega igralca dobil za vlogo v filmu Lepota po ameriško režiserja Sama Mendesa ter oskarja za najboljšega stranskega igralca v filmu Osumljenih pet Bryana Singerja. V seriji Hiša iz kart je igral brezvestnega politika Franka Underwooda.