Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nobelova nagrajenka Malala je milijonarka

Deli na:
Nobelova nagrajenka Malala je milijonarka

Foto: Arhiv Reporterja

Nobelova nagrajenka za mir, pakistanska aktivistka Malala Jusafzaj, ki se zavzema za šolanje deklet, je v manj kot štirih letih postala milijonarka. V Veliki Britaniji je samo s prodajo knjige Jaz sem Malala zaslužila 2,2 milijona funtov. Poleg tega naj bi za svoje nastope prejemala po okoli 114.000 funtov.

Največ je njena družina zaslužila s prodajo knjige o njenem življenju, ki je izšla leta 2013. V Veliki Britaniji, kjer zaradi zdravljenja tudi živi, so s prodajo 287.170 izvodov zaslužili 2,2 milijona funtov. Po celotnem svetu so medtem prodali še več kot 1,8 milijona izvodov knjige.

Malala, ki je najmlajša prejemnica Nobelove nagrade za mir, precej denarja prejme tudi s svojimi nastopi po svetu. Po nekaterih podatkih za govor prejme 114.000 funtov, po drugih nekoliko manj, poročajo tuji mediji.

Osemnajstletna aktivistka, ki je leta 2012 v Pakistanu preživela napad talibanov na šolski avtobus, je sicer ustanovila fundacijo, ki je namenjena podpori izobraževalnih projektov za dekleta v državah v razvoju. Njena družina pa je leta 2013 z namenom zaščite avtorskih pravic o njeni življenjski zgodbi ustanovila tudi podjetje Salazarai.

"Od izdaje Malaline knjige sta Malala in njena družina humanitarnim organizacijam darovali več kot milijon dolarjev, predvsem za projekte na področju šolanja po celem svetu, tudi v Pakistanu," je sicer sporočila Malalina družina.