hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

Donald Rose in Bojana Ksela Njena.si

Nekdanja televizijca drugič postala starša

Saša Lendero Njena.si

Kakšna je poročna obleka Saše Lendero?

Magazin

Nobelova nagrajenka Malala je milijonarka

Deli na:
Nobelova nagrajenka Malala je milijonarka

Foto: Arhiv Reporterja

Nobelova nagrajenka za mir, pakistanska aktivistka Malala Jusafzaj, ki se zavzema za šolanje deklet, je v manj kot štirih letih postala milijonarka. V Veliki Britaniji je samo s prodajo knjige Jaz sem Malala zaslužila 2,2 milijona funtov. Poleg tega naj bi za svoje nastope prejemala po okoli 114.000 funtov.

Največ je njena družina zaslužila s prodajo knjige o njenem življenju, ki je izšla leta 2013. V Veliki Britaniji, kjer zaradi zdravljenja tudi živi, so s prodajo 287.170 izvodov zaslužili 2,2 milijona funtov. Po celotnem svetu so medtem prodali še več kot 1,8 milijona izvodov knjige.

Malala, ki je najmlajša prejemnica Nobelove nagrade za mir, precej denarja prejme tudi s svojimi nastopi po svetu. Po nekaterih podatkih za govor prejme 114.000 funtov, po drugih nekoliko manj, poročajo tuji mediji.

Osemnajstletna aktivistka, ki je leta 2012 v Pakistanu preživela napad talibanov na šolski avtobus, je sicer ustanovila fundacijo, ki je namenjena podpori izobraževalnih projektov za dekleta v državah v razvoju. Njena družina pa je leta 2013 z namenom zaščite avtorskih pravic o njeni življenjski zgodbi ustanovila tudi podjetje Salazarai.

"Od izdaje Malaline knjige sta Malala in njena družina humanitarnim organizacijam darovali več kot milijon dolarjev, predvsem za projekte na področju šolanja po celem svetu, tudi v Pakistanu," je sicer sporočila Malalina družina.

Loading...