peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Magazin

Nekdanji Trumpov hotel v Atlantic Cityju našel rešitelja

Deli na:
Nekdanji Trumpov hotel v Atlantic Cityju našel rešitelja

Foto: Reuters

Igralniško-hotelski kompleks Taj Mahal v Atlantic Cityju, ki ga je leta 1990 odprl slovenski zet Donald Trump, bi morali zaradi stečaja dokončno zapreti v soboto. Vendar pa je milijarder Carl Icahn obljubil 20 milijonov dolarjev, da ga obdrži pri življenju skozi stečajni postopek in tudi v prihodnje.

Icahn je sporočil, da bi bilo verjetno bolj pametno, da počaka do likvidacije hotela, vendar pa ne more stati ob strani in dovoliti, da 3000 ljudi ostane brez dela. Podjetje Trump Entertainment Resorts, ki je lastnik hotela, s Trumpom več nima nobenih povezav razen imena.

Icahn je sporočil, da gre za podjetje, ki je v hudih težavah. Gre le le enega od podobnih primerov v Atlantic Cityju, ki se iz nekdanje igralniške metropole ZDA spreminja v mesto duhov. Letos so se zaprli že štirje podobni kompleksi. Icahn želi hotel prevzeti, vendar le, če mu država New Jersey ponudi velike davčne olajšave.

Preden je sporočil, da bo hotel rešil, se je že hotel umakniti. Sindikat zaposlenih in podjetje Taj Mahal so že podpisali pogodbo za nadaljevanje poslovanja, manjkal pa je le Icahnov podpis. Sindikalno vodstvo je pred Icahnovo najavo sporočilo, da milijarder ni hotel podpisati, zdaj pa si je očitno premislil.

loading...
Loading...