evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Privatizacijsko kupčkanje Boruta Jamnika, prvega upravljavca Slovenije

Deli na:
Privatizacijsko kupčkanje Boruta Jamnika, prvega upravljavca Slovenije

Foto: Primož Lavre

Borut Jamnik, ki ga mnogi imenujejo prvi upravljavec Slovenije, je predsednik NS Telekoma. V njegovi menedžerski karieri ga najdemo v kar lepem številu pomembnih slovenskih podjetij.

Kljub padcu vlade postopek privatizacije ne bo ustavljen. Tako zagotavljajo pri Sodu (Slovenski odškodninski družbi). Kljub politični anarhiji naj bi Telekom in druga podjetja še naprej prodajali. Dvomi glede tega pa so zelo upravičeni: v Sloveniji je bil doslej dober še vsak izgovor za nadaljevanje politike nacionalnega interesa. Med posamezniki, ki bi na postopke privatizacije lahko posebno vplivali, se pojavlja tudi Borut Jamnik: za mnoge je kar prvi upravljavec državnega premoženja.

Borut Jamnik je v dolgi upravljavski karieri (čeprav star je šele 44 let) opravljal številne funkcije. Danes pa je ob primarni službi predsednika uprave Modre zavarovalnice med drugim tudi prvi nadzornik Telekoma, najpomembnejšega podjetja, ki ga je država dala na seznam za prodajo. Pri prodaji telekomunikacijskega velikana je v igri kupnina med 700 milijoni in milijardo evrov. Jamnika povezujejo tudi z nekaterimi drugimi privatizacijskimi postopki, ki zares tečejo. Naši sogovorniki so Jamnikovo vlogo povezovali tudi z usodo koprskega Cimosa, ki je bil tik pred kolapsom, a so banke pred kratkim privolile v konverzijo terjatev v lastniške deleže.

VEČ V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE.