Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ne eno, ne dve - Cameron bo posnel kar štiri nadaljevanja Avatarja!

Deli na:
Ne eno, ne dve - Cameron bo posnel kar štiri nadaljevanja Avatarja!

Foto: Arhiv Reporterja

Kanadski režiser James Cameron je napovedal, da njegova filmska uspešnica Avatar ne bo dobila le nove trilogije, kot je bilo načrtovano doslej, saj bo trem filmom dodal še četrtega. Prvi film naj bi oboževalce Avatarja razveselil za božič leta 2018, nato pa naj bi nadaljevanja na filmska platna prišla postopoma leta 2020, 2022 in 2023.

Načrtovani datumi filmov so se precej spremenili od sprva načrtovanih, saj naj bi prvi film po prvotnih napovedih v kinematografe prišel še letos, pišejo tuji portali.

Cameron je decembra lani povedal, da zaključujejo priprave za snemanje treh nadaljevanj filma, ki so jih začeli leta 2014. Ob tem je poudaril, da so se leto in pol ukvarjali samo z oblikovanjem. Vsi liki, scenografija in ostala bitja so bolj ali manj narejeni, je pojasnil.

Režiser naj bi po podatkih spletne filmske baze podatkov IMDb nameraval nekaj posnetkov prvega filma iz serije narediti okoli 11 kilometrov pod vodo - v Izzivalčevem breznu v Marianskem jarku, ki je najgloblji poznani del oceanov in najnižja točka površja Zemlje.

Znanstvenofantastični film Avatar je 3D pustolovščina, postavljena na neznani planet Pandora. Takoj po izidu leta 2009 je Avatar, ki velja za prelomnico v rabi 3D tehnologije na filmu, začel podirati rekorde gledanosti. Film je po svetu zaslužil 2,7 milijarde ameriških dolarjev in tako postal eden največjih filmskih zaslužkarjev vseh časov. Priljubljenost in visoko gledanost si deli z Vojno zvezd.