Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Napoved za oskarje? Filmu Fantovska leta tri nagrade britanskih kritikov

Deli na:
Napoved za oskarje? Filmu Fantovska leta tri nagrade britanskih kritikov

Foto: Arhiv Reporterja

Film o odraščanju Fantovska leta je v nedeljo dobil tri nagrade britanskih kritikov. Drama, ki spremlja 12 let življenja dečka, je bila nagrajena za film leta, Richard Linklater za najboljšega režiserja, Patricia Arquette pa za najboljšo stransko igralko. V istih kategorijah je nedavno osvojil zlate globuse.

Film ima tudi šest nominacij za oskarje, ki jih bodo podelili prihodnji mesec.

Linklater je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal, da mu nagrada kritiškega združenja zelo veliko pomeni. "Zame je to vrh vsega, kajti to so ljudje, ki poznajo filmsko zgodovino in si ogledajo vsak film," je dejal režiser.

Kot je še dodal, ne želi biti elitističen, toda v filmskem svetu so po njegovem mnenju pisci pomembni, ker vedo precej o tem, o čemer pišejo, zato jih jemlje resno, nagrado pa več kot le priznanje.

Za najboljšega igralca je združenje kritikov nagradilo Michaela Keatona iz filma Birdman, v katerem je odigral nekdanjega gledališkega zvezdnika, ki si želi obuditi kariero. Film je v tekmi za oskarja pobral devet nominacij.

Komedija Grand Budapest hotel, s prav tako devetimi nominacijami drugi veliki favorit letošnjih oskarjev, pa je bila nagrajena za najboljši scenarij, ki ga je napisal režiser Wes Anderson.

Julianne Moore je nagrado za najboljšo igralko odnesla za vlogo v filmu o Alzheimerjevi bolezni Še vedno Alice. Rosamund Pike pa si je z vlogama v trilerju Ni je več in komediji What We Did On Our Holiday prislužila nagrado za najboljšo britansko igralko leta.

Za najboljšega britanskega igralca leta so kritiki razglasili Timothyja Spalla za upodobitev slikarja J.M.W. Turnerja v filmu G. Turner.