Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Napoli je zmagal s 4:0, a trener Ancelotti je bil vseeno ob službo

Deli na:
Napoli je zmagal s 4:0, a trener Ancelotti je bil vseeno ob službo

Carlo Ancelotti - Foto: Reuters

Italijanski nogometni prvoligaš Napoli je pozno sinoči odpustil trenerja Carla Ancelottija, potem ko je neapeljski klub prišel do prve zmage na zadnjih desetih tekmah. Napoli je doma v ligi prvakov s 4:0 premagal Genk in se prebil med šestnajst najboljših ekip v Evropi, kar pa vseeno ni bilo dovolj, da bi Ancelotti obdržal službo.

Neapeljski klub je odločitev objavil nekaj ur po zmagi v ligi prvakov, s katero je Napoli končal črn niz devetih zaporednih tekem brez zmage v različnih tekmovanjih.

"Prijateljstvo in medsebojno spoštovanje med klubom, njegovim predsednikom Aureliom De Laurentiisom in Carlom Ancelottijem ostajata enaka," je klub na kratko sporočil prek Twitterja.

Ancelotti je že v ponedeljek pred torkovo tekmo lige prvakov sporočil novinarjem, da ima "trener kovčke vedno pripravljene", tako da so se pojavila ugibanja, ali bo 60-letni trener odstopil, kar je sam ostro zanikal: "Odstop? Še nikoli v karieri nisem odstopil in tudi tokrat ne bom. O moji prihodnosti pri Napoliju bo odločalo klubsko vodstvo."

Ancelotti, ki je kot trener trikrat osvojil ligo prvakov, dvakrat z Milanom in enkrat z Real Madridom, je julija lani na trenerskem stolčku nasledil Maurizia Sarrija. Lani je Napoli popeljal do drugega mesta v serie A, med 16 najboljših moštev v LP pa se lani v boju s poznejšim zmagovalcem Liverpoolom niso prebili zaradi slabše gol-razlike.

Prvi favorit za naslednika Ancelottija je nekdanji trener Milana Gennaro Gattuso.