Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Handanović reševal Inter pred še hujšim porazom

Deli na:
Handanović reševal Inter pred še hujšim porazom

Foto: Profimedia

Znani so udeleženci četrtfinala nogometne evropske lige. To so Chelsea, Napoli, Valencia, Eintracht Frankfurt, Arsenal, Villarreal, Benfica in Slavia Praga.

Chelsea je na povratni tekmi osmine finala v gosteh premagal kijevski Dinamo - zanj Benjamin Verbič zaradi bolezni ni igral - s 5:0. Londončane, ki so prvo tekmo dobili s 3:0, je v vodstvo povedel Olivier Giroud v peti minuti. Francoski napadalec je podvojil prednost Londončanov v 33. minuti, na 3:0 pa je povišal Marcos Alonso v 45. minuti.

V 51. minuti so gostitelji med drugim zadeli vratnico, pa tudi mrežo, a iz prepovedanega položaja. V 59. minuti je Giroud dosegel še svoj tretji zadetek na tekmi, Alonso je zatem nevarno sprožil, Denis Bojko pa je žogo odbil v okvir vrat. V 78. minuti pa so Angleži dosegli peti gol na tekmi, med strelce se je vpisal Callum Hudson-Odoi.

Milanski Inter s Samirjem Handanovićem je na prvi tekmi proti Eintrachtu iz Frankfurta igral 0:0, včeraj pa je doma izgubil z 0:1. Italijani so se v škripcih znašli že v šesti minuti, ko je Slovenca z lobom ugnal Luka Jović. Že pred tem je Sebastien Haller zadel prečko Interjevih vrat.

Isti igralec je v 27. minuti tudi zadel, a iz prepovedanega položaja. Pozneje je moral nekajkrat posredovati Handanović, tudi ob koncu tekme, a se izid ni spremenil.

V Lizboni je zagrebški Dinamo Petra Stojanovića po zmagi na prvi tekmi z 1:0 danes v gosteh proti Lizboni po podaljšku izgubil z 0:3. V prvem polčasu je bila Benfica sicer boljša v polju, a le z redkimi priložnostmi, podobno pa je bilo tudi v drugem delu.

V 71. minuti pa je Jonas Portugalce popeljal v vodstvo z roba kazenskega prostora in poskrbel za podaljšek. Že v 94. minuti je Benfici prednost podvojil Francisco Ferro s strelom z 20 metrov.



V 104. minuti je Stojanović moral iz igre, glavni sodnik ga je izključil zaradi ugovarjanja. Kazen je sledila takoj, Grimaldo je v 105. minuti zadel za 3:0. V 11. minuti je bil sam pred vrati Benfice Iyayi Believe Atiemwen, a le za malo zgrešil.

Napredoval je tudi Napoli, ki je prvo tekmo proti Salzburgu dobil s 3:0, danes pa je v Avstriji izgubil z 1:3. Prvi gol za Salzburg je dosegel izraelski reprezentant Munas Dabbur, ki ga bo 21. marca na prvi kvalifikacijski tekmi za EP 2020 od blizu spoznala tudi slovenska reprezentanca.

Valencia si je četrtfinale zagotovila v boju s Krasnodarjem, doma je zmagala z 2:1, v gosteh pa igrala 1:1. Gol, ki je Špance popeljal naprej, je v četrti minuti sodniškega dodatka dosegel Goncalo Guedes.

Arsenal je po porazu z 1:3 na prvi tekmi tokrat premagal Rennes s 3:0, Villareal pa je premagal Zenit St. Peterburg z 2:1, že na prvem obračunu je slavil s 3:1.

Slavia Praga in Sevilla sta obe tekmi igrali 2:2, tudi v podaljšku sta danes obe ekipi zabili po enkrat, odločilni gol pa je v 119. minuti dosegel Simon Kjaer, ko je žogo poslal v lastno mrežo za zmago Pražanov v 4:3.

Žreb četrtfinalnih parov bo v petek ob 13. uri v Nyonu.