kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Liverpool se je rešil in se prebil v osmino finala lige prvakov

Deli na:
Liverpool se je rešil in se prebil v osmino finala lige prvakov

Foto: Reuters

Po torkovih tekmah 6. in zadnjega kroga skupinskega dela lige prvakov so se v osmini finala PSG, Realu Madridu, Bayernu, Tottenhamu, Manchester Cityju, Juventusu, Barceloni in Leipzigu pridružili še Liverpool, Napoli, Borussia Dortmund, Lyon, Valencia in Chelsea.

V skupini E so bili pred tem krogom v igri za napredovanje še branilec naslova Liverpool, Napoli in Salzburg. Angleži so gostovali v Avstriji in na tekmi, polni priložnosti, zmagali z 2:0. Naby Keita v 57. in Mohamed Salah v 58. minuti sta bila strelca za zmagovalce. Prvič v tej sezoni na tekmi ni zadel mladi Salzburgov napadalec Erling Haaland, sicer drugi strelec tekmovanja z osmimi zadetki. Salzburg bo nadaljeval v evropski ligi.

Napoli pa je pričakovano s 4:0 odpravil Genk. Junak tekme je bil Arek Milik, ki je med tretjo in 38. minuti dosegel "hattrick", en gol je dosegel z bele pike. Drugo najstrožjo kazen na tekmi je v 75. minuti unovčil Dries Mertens za 4:0.

V skupini F sta si osmino finala priigrala Barcelona ter včeraj še Borussia. Ta je gostila praško Slavio in zmagala z 2:1, potem ko sta zadela Jadon Sancho v deseti in Julian Brandt po Sanchovi podaji v 61. minuti. Julian Weigl je bil izključen v 77. minuti.

Inter s Samirjem Handanovićem, ki je branil celo tekmo, bi moral za napredovanje zmagati proti Barceloni, a je izgubil z 1:2. Carles Perez je Katalonce popeljal v vodstvo v 23. minuti, Romelu Lukaku pa je izenačil ob koncu prvega dela. Interjevo usodo je zapečatil mladi Ansu Fati, ki je zadel kmalu po vstopu v igro v 86. minuti. Italijane čakajo nastopi v evropski ligi.



V skupini G si je že pred tem napredovanje zagotovil Leipzig, ki je brez pomoči poškodovanega Kevina Kampla gostoval v Lyonu in igral 2:2. Nemci so v prvem polčasu zadeli dvakrat z bele pike (Emil Forsberg in Timo Werner), Francozi, ki so bili drugi v skupini, pa so znižali v 50. minuti prek Houssema Aouarja, izenačili pa v 82. z golom Memphisa Depaya.

Benfica pa je zanesljivo premagala Zenit s 3:0 in si priigrala tretje mesto za 1/16 finala evropske lige. Franco Emanuel Cervi, Pizzi z bele pike in Sardar Azmoun z avtogolom so bili strelci za Portugalce. Rusi so od 56. minute igrali z igralcem manj.

V skupini H je bil pred tem le Lille izločen iz boja za osmino finala. Vanjo sta se prebila Chelsea, ki je bil z 2:1 boljši prav od Lilla, in Valencia, ki je v gosteh premagala Ajax z 1:0. Za Špance je zadel Rodrigo v 24. minuti, za Chelsea pa Tammy Abraham v 19. in Cesar Azpilicueta v 35. minuti. Loic Remy je bil strelec pri Francozih v 78. minuti. Ajax bo kot tretjeuvrščeni nadaljeval v evropski ligi.

V sredo bodo še preostale tekme, odprti sta le še dve drugi mesti, in sicer v skupinah C (zanj se borijo Šahtar, Dinamo Zagreb in Atalanta) ter D (Atletico in Bayer).