pištola Svet24.si

V Mariboru so po sporu med 56-letnikom in ...

prometna-nesreča, avto Svet24.si

Foto: V Radečah z avtom s ceste in na streho

tomaž-ročnik Necenzurirano

Razkrivamo: tako lokalni veljaki kupujejo ...

urska bacovnik jansa bobo Reporter.si

Je Urška Bačovnik Janša vedela, kako grozljive ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Žan Videc, Martina Revija Stop

V zakulisju MMS

olimpija bravo Ekipa24.si

Lepo? Malo manj lepo? Grdo? Olimpija je ...

Magazin

Napočil je veliki dan za slovenski nogomet

Deli na:
Napočil je veliki dan za slovenski nogomet

Foto: Luka Vovk

Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 18. uri v Stuttgartu začela nastope na svojem drugem evropskem prvenstvu v zgodovini. Tokrat se bo za uvod pomerila z Dansko.

Slovenija se je z Dansko srečala šestkrat doslej in pri tem iztržila le en remi. Tudi zato je rahel favorit na stavnicah rdeče-bela ekipa s severa Evrope, ki je tudi višje na lestvici Mednarodne nogometne zveze, zaseda 21. mesto, Slovenija je 57.

Danci, ki edini ob Albancih na tem EP nimajo igralcev iz domače lige, bodo desetič igrali na EP. Leta 1992 so bili evropski prvaki, odtlej pa so se na prvenstvih stare celine v izločilne boje prebili le dvakrat. Bili so četrtfinalisti leta 2004 in polfinalisti na prejšnjem EP 2020.

Verjetna postava Slovenije bo Jan Oblak, Žan Karničnik, Jaka Bijol, David Brekalo, Erik Janža, Petar Stojanović, Timi Max Elšnik, Adam Gnezda Čerin, Jan Mlakar, Andraž Šporar in Benjamin Šeško.

Tekmo za Dansko, ki je brez poškodb, pa bodo verjetno začeli Kasper Schmeichel, Joachim Andersen, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Joakim Maehle, Pierre-Emile Hoejbjerg, Morten Hjulmand, Victor Kristiansen, Christian Eriksen, Rasmus Hoejlund in Jonas Wind.

Obračun na stadionu v Stuttgartu bodo sodili Švicarji na čelu s Sandrom Schärerjem.