i nakit Dobra karma

Horoskop: za vsako nebesno znamenje drugačen ...

brit Svet24.si

FOTO: Britney pristala v bolnišnici. To je razlog

marko lisec tw Reporter.si

Brat poslanca SDS Tomaža Lisca se zgraža nad ...

borut pahor, volitve 2017 Svet24.si

Predsedniku Borutu Pahorju je umrla mama

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

Zvezdana Mlakar Njena.si

Zvezdana Mlakar osupla nad odločbo ministrstva

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

Magazin

Na Poljskem pripravljajo muzikal o življenju papeža Janeza Pavla II.

Deli na:
Na Poljskem pripravljajo muzikal o življenju papeža Janeza Pavla II.

Foto: Arhiv Reporterja

Na Poljskem se bodo nekdanjemu papežu Janezu Pavlu II., ki je bil pred dvema letoma razglašen za svetnika, poklonili z muzikalom, ki bo predstavil življenje njihovega rojaka. Muzikal, ki bo premiero doživel prihodnje leto, bo naslovljen po papeževem rojstnem imenu Karol.

Muzikal bo prikazal življenje Karola Wojtyle vse od njegovega otroštva v Wadowicah do njegove smrti v Rimu, je napovedal scenarist in skladatelj Michal Kaczmarcyzyk.

"Obenem bo to tudi zgodba 20. stoletja, postavljena v drugo svetovno vojno, komunizem in čas padca Berlinskega zidu," je dodal.

Muzikal bodo krstno uprizorili 25. februarja 2017 v Krakovu, kjer je Wojtyla deloval kot škof, je povedal režiser Krzysztof Korwin-Piotrowski in napovedal muzikal z baladami in pop-rock glasbo, ki ga bo oblikovalo 40 pevcev in plesalcev.

Poljskega papeža bo upodobil igralec Jacek Kawalec, ki mu vloga predstavlja dvojni izziv. Kot je pojasnil, je dramski igralec, ki mu oblika muzikala ni najbližja. Izziv pa bo tudi čimbolj avtentično predstaviti papeža, o katerem ima po igralčevih besedah vsak Poljak svojo predstavo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Muzikal bo zasnovan multimedijsko, prikazanih bo tudi nekaj zgodovinskih video posnetkov, med drugim izvolitev za papeža, je še povedal Kawalec.

Janez Pavel II. je postal papež 16. oktobra 1978. Bil je papež z enim najdaljših pontifikatov. Prepotoval je več kot vsi njegovi predhodniki skupaj. Umrl je 2. aprila leta 2005, za svetnika je bil razglašen 27. aprila leta 2014.

loading...
Loading...