Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump zahteva opravičilo od "nesramnih" igralcev muzikala Hamilton

Deli na:
Trump zahteva opravičilo od "nesramnih" igralcev muzikala Hamilton

Foto: YouTube

Novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump je ekipo in občinstvo muzikala Hamilton obtožil nadlegovanja njegovega podpredsednika Mika Pencea.

Novi ameriški podpredsednik Mike Pence je bil ob ogledu muzikala Hamilton sprejet s tuljenjem dela občinstva, na koncu predstave pa je igralec Brandon Victor Dixon z odra nagovoril Pencea in ga pozval, naj ščiti ameriške vrednote za vse prebivalce ZDA. "Smo raznolika Amerika, ki je vznemirjena in zaskrbljena, da vaša nova administracija ne bo varovala nas, našega planeta, naših otrok, naših staršev, ali branila in ohranjala naše neodtujljive pravice," je Penceu dejal Dixon, obkrožen s soigralci.

Dixonov govor:



Nesramnost množice in nato še neobičajen nastop igralcev sta razkurila Trumpa, ki je Hamiltonovi ekipi na twitterju nadlegovanje Pencea. Dolgujejo mu opravičilo, je prepričan Trump, ki je igralce obtožil, da so bili "zelo neotesani do zelo dobrega moža".



Neprijazen sprejem za Pencea:



Hamilton je muzikal o Alexandru Hamiltonu, enem "ustanovnih očetov" Združenih držav Amerike, vplivnem možu z zelo burnim življenjem, ki je nazadnje umrl v dvoboju s tedanjim podpredsednikom Aaronom Burrom. Muzikal avtorja Lina-Manuela Mirande je na največjih broadwayjskih uspešnic tege tisočletja, razprodan praktično že od lanske premiere, za povrh nagrajen še z večino najpomembnejših gledaliških nagrad v ZDA.

Miranda je s svojo igro želel izpostaviti razlike med kolonialno in sodobno, multikulturno Ameriko. Tako je v vloge ustanovnih očetov Washingtona, Jeffersona in drugih postavil nebelske igralce. Miranda, ki je do letošnjega poletja igral Hamiltona, je denimo potomec priseljencev iz Portorika.