Lauren Hunter Daman Svet24.si

Pred kamero se je ustrelila v vagino

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa pl 3 Reporter.si

Je Janša sodobni Valjhun, ki skuša čim bolj ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Državni HSE plačuje Snežičeve tožbe proti ...

Tanja Ribic 50_01 Odkrito.si

Tanja Ribič: RESNICE ne moreš skriti!

mura mm 1 Ekipa24.si

NOROOO! Britanec IAN, veliki NAVIJAČ Mure, je v ...

Magazin

Na ledeniku v Söldnu se začenja beli cirkus

Deli na:
Na ledeniku v Söldnu se začenja beli cirkus

Foto: Getty Images

V Söldnu je vse pripravljeno za začetek 56. sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Sobota je v skladu s tradicijo zasedena za uvodno žensko veleslalomsko preizkušnjo. Na startu prve vožnje na ledeniku na nadmorski višini 3040 metrov bo tudi pet Slovenk. Meta Hrovat se bo progi Rettenbach pognala tik za elitno sedmerico s številko osem.

Hrovatova je bila lani prvič del deseterice na ledeniški uverturi. Po prvi vožnji je bila 13., v finalu pa se je zavihtela na končno šesto mesto. Za slovenske točke na ženskem veleslalomu je lani poskrbela še Ana Bucik z 21. mestom. Število 21 bo nosila tudi na startu sobotne prve vožnje.

Tina Robnik, ki je bila lani po prvi vožnji 12., v finalu pa je odstopila, bo nosila startno številko 25. Na svoji prvi söldenski tekmi bo Andreja Slokar nastopila s številko 29. Slovenske nastope bo s številko 55 zakrožila Neja Dvornik.

Prva na startu prve tekme sezone 2021/22 bo Američanka Mikaela Shiffrin. Nato bo sledil italijanski dvojec Federica Brignone in Marta Bassino, ki je lani zmagala na lanski uverturi ter ob koncu sezone osvojila tudi veleslalomski seštevek. Številko 4 bo nosila letošnja svetovna veleslalomska prvakinja Lara Gut-Behrami iz Švice. Za njo bo startala njena rojakinja Michelle Gisin, nato bo nastopila Francozinja Tessa Worley, skupna zmagovalka svetovnega pokala 2020/21 Slovakinja Petra Vlhova bo startala kot sedma. Na startu je vsega skupaj 75 tekmovalk.Največ zmag od vseh alpskih smučark je v Söldnu zbrala slovenska šampionka Tina Maze. V Söldnu je bila na najvišji stopnički trikrat. Gre za dosežek, ki si ga deli z nekdanjim avstrijskim zvezdnikom Hermannom Maierjem. Le Američan Ted Ligety jih je na tem prizorišču zbral štiri. Gut-Behramijeva je v Söldnu doslej zmagala dvakrat.

Za razliko od lani bodo tokrat na prizorišču tudi navijači in gledalci. Tekmovalni odbor se je odločil, da bo za oba dneva dal v prodajo po 5000 vstopnic. V nedeljo bo sledila še moška preizkušnja z dvema Slovencema na startu Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom.

Prva vožnja bo na sporedu ob 10. uri, finalna pa ob 13.15.

Loading...