profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenija danes izbira predstavnika na Evroviziji, kdo so favoriti

Deli na:
Slovenija danes izbira predstavnika na Evroviziji, kdo so favoriti

Zala Kralj in Gašper Šantl ob povratku v Slovenijo. - Foto: Bobo

Danes bo znano, kdo bo Slovenijo zastopal na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije, ki bo maja v Rotterdamu. Izbor Ema 2020 s pričetkom ob 20. uri bo znova potekal na Televiziji Slovenija. Predstavilo se bo 12 izvajalcev, med njimi novinca, ki sta zmagala na predizboru Ema Freš. Izbor bo vodil Klemen Slakonja.

Nastopili bodo Simon Vadnjal s pesmijo Nisi sam, Saška s Še kar lovim tvoj nasmeh, Gaja Prestor z Verjame vase, Ana Soklič s pesmijo Voda, skupina Inmate s pesmijo The Salt, Manca Berlec s pesmijo Večnost, Tinkara Kovač s Forever, Božidar Wolfand - Wolf s pesmijo Maybe Someday, skupina Parvani Violet s pesmijo Cupid, Klara Jazbec s Stop the World, skupina IMSET s Femme fatale in Lina Kuduzović s pesmijo Man like u.

Deset skladb in izvajalcev, ki se bodo predstavili na letošnji Emi, je med 74 prijavami izbrala komisija, ki so jo sestavljali glasbenica Raiven, vodja založniške dejavnosti ZKP RTV SLO Mojca Menart in glasbeni urednik Vala 202 Jernej Vene.

Saška in skupina Parvani Violet pa so zmagovalci Eme Freš. Spletni predizbor Ema Freš je letos mladim, še neuveljavljenim glasbenikom dal priložnost, da se predstavijo širšemu občinstvu in se skupaj z že uveljavljenimi glasbeniki potegujejo za karto do evrovizijskega Rotterdama.

Tričlanska žirija bo najprej izbrala superfinalista, končno besedo pa bodo imeli gledalci in poslušalci, ki bodo s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalca.

Izbor Ema 2020 bo mogoče v živo spremljati na prvem programu TV Slovenija, Valu 202 in Radiu Koper ter na spletnem portalu www.rtvslo.si.