stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Muzej Velenje vabi v družbo dediščine

Deli na:
Muzej Velenje vabi v družbo dediščine

Velenjski grad - Foto: Tanja Verboten

Muzej Velenje domuje v Velenjskem gradu, enem najlepših gradov na Slovenskem. Za njegovimi več kot 750 let starimi zidovi se skriva deset stalnih razstav, ki pripovedujejo nadvse zanimive zgodbe o preteklosti Šaleške doline, ob tem pa je vedno na ogled tudi kakšna aktualna občasna razstava.

Zagotovo vas bodo presenetili ostanki mastodontov – prednikov slona, ki so po Šaleški dolini lomastili pred približno 3 milijoni let, in izjemna zbirka predmetov iz Afrike, ki jih je med svojim popotovanjem in bivanjem na tej celini zbral češki kipar in raziskovalec František Foit.

Foto: Muzej Velenje - Stara trgovina in gostilna.

V muzeju na Velenjskem gradu lahko vidite tudi, kakšne so bile slovenske gostilne in trgovine stoletje nazaj, ter se seznanite z navdihujočo zgodbo o nastanku najmlajšega slovenskega mesta.

Foto: Blaž Verbič - Hiša mineralov

Izjemno okolje Velenjskega gradu lahko zagotovi tudi to, da bodo vaši dogodki res nepozabno doživetje. V Muzeju Velenje vam pomagamo pri organizaciji poslovnih in zasebnih srečanj, pri nas se lahko poročite, krstite otroka in praznujete rojstni dan, na voljo pa so tudi širok nabor programov za vrtce, šole, društva in druge skupine ter raznoliki dogodki, ki se vrste skozi vse leto.

Foto: Tanja Verboten - Eko muzej na prostem.

Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju je v celoti prilagojen gibalno oviranim obiskovalcem, Hiša mineralov v Starem Velenju na ogled ponuja več kot pet tisoč neverjetnih stvaritev narave iz Slovenije in sveta, Kavčnikova in Grilova domačija, muzejski enoti v Zavodnju nad Šoštanjem in v Lipju pri Velenju, sta prava bisera etnološke dediščine, vsi, ki jih zanima slovenska narodna zgodovina, pa so navdušeni nad spominskima sobama v Topolšici in na Graški gori ter Spominskim centrom 1991 v Velenju. Prisrčno povabljeni!